Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa...
Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper.
Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se...
Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste,...
Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.
Într-o tavă, se așează...
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore.
Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează...
Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie.
Pulpele de pui se...
Într-un mojar se amestecă usturoiul cu sare. Se adaugă uleiul puțin câte puțin până la încorporare completă, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu muștarul și cimbru.
Se acoperă pieptul de pui cu mixul de usturoi obținut anterior, se așează...
Într-un wok se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul și se lasă la infuzat, la foc mic 1-2 minute, fără ca acesta să se ardă. Se adaugă carnea și se dă focul la mediu spre mare. Se amestecă frecvent până când devine ușor albă. Se adaugă morcovul și...
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.
Se transferă aluatul...
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în...
Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper.
Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine...
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa.
Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.
Se ia o bucată de aluat și se udă marginile...
Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a...
Carnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită.
Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă.
Peste mixul de baby carrote și mazăre se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se lasă...
Se sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte.
Se adaugă puiul în wok și se gătește în același mod ca legumele, până când carnea s-a albit. Se adaugă legumele înapoi...
Tăițeii Soba se fierb în apă cu sare maxim 2 minute, până se înmoaie. Se scurg și se clătesc în apă rece.
Într-un wok, se sotează ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline câteva minute. Se adaugă puiul, mazărea, baby carrotele și...
Migdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul.
Bucățile de carne se usucă cu un prosop de hârtie și se îmbracă pe ambele părți cu mixul de migdale...
Bucățile de pui se marinează 1 oră în mixul de suc de lămâie cu miere, coajă de lămâie, rozmarin, ulei, sare și piper.
Se aduc la temperatura camerei, dacă marinarea se face la frigider.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 225 de grade...
Bucățile de carne se marinează minim 10 minute la temparatura camerei în iaurtul amestecat cu usturoi, ghimbir,masala, sare și piper.
Ciupercile se sotează câteva minute în ulei infuzat cu chili, până când tot lichidul este absorbit. Se scot şi se amestecă...
Într-o tigaie se încălzește untul, se adaugă fulgii de chili și se infuzează 1 minut. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la nivelul dorit. Se scot...
Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore.
Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei...
Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează.
Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează...
Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime.
Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.
Se...
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie.
Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de...
Se amesteca esalota tocata fin cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora.
Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade,...
Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika.
Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat...
Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan
Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie. Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa...
Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel
Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper. Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se...
Piept de pui umplut în stil italian
Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste,...
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă
Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră. Într-o tavă, se așează...
Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore. Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează...
Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete
Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie. Pulpele de pui se...
Pui cu sos de muștar by Miha
Într-un mojar se amestecă usturoiul cu sare. Se adaugă uleiul puțin câte puțin până la încorporare completă, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu muștarul și cimbru. Se acoperă pieptul de pui cu mixul de usturoi obținut anterior, se așează...
Stir-fry cu pui, muguri de fasole şi legume
Într-un wok se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul și se lasă la infuzat, la foc mic 1-2 minute, fără ca acesta să se ardă. Se adaugă carnea și se dă focul la mediu spre mare. Se amestecă frecvent până când devine ușor albă. Se adaugă morcovul și...
Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției. Se transferă aluatul...
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în...
Burger picant de pui
Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper. Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine...
Dim Sum cu pui și lemongrass
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare. Se ia o bucată de aluat și se udă marginile...
Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi
Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a...
Salată de pui cu influenţe thailandeze
Carnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită. Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă. Peste mixul de baby carrote și mazăre se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se lasă...
Pui dulce-acrișor cu legume
Se sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte. Se adaugă puiul în wok și se gătește în același mod ca legumele, până când carnea s-a albit. Se adaugă legumele înapoi...
Stir-fry cu pui şi tăiţei Soba
Tăițeii Soba se fierb în apă cu sare maxim 2 minute, până se înmoaie. Se scurg și se clătesc în apă rece. Într-un wok, se sotează ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline câteva minute. Se adaugă puiul, mazărea, baby carrotele și...
Piept de pui în crustă de migdale
Migdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul. Bucățile de carne se usucă cu un prosop de hârtie și se îmbracă pe ambele părți cu mixul de migdale...
Pui cu miere şi lămâie
Bucățile de pui se marinează 1 oră în mixul de suc de lămâie cu miere, coajă de lămâie, rozmarin, ulei, sare și piper. Se aduc la temperatura camerei, dacă marinarea se face la frigider. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 225 de grade...
Wrap de curcan cu masala
Bucățile de carne se marinează minim 10 minute la temparatura camerei în iaurtul amestecat cu usturoi, ghimbir,masala, sare și piper. Ciupercile se sotează câteva minute în ulei infuzat cu chili, până când tot lichidul este absorbit. Se scot şi se amestecă...
Friptură mexicană de vită
Într-o tigaie se încălzește untul, se adaugă fulgii de chili și se infuzează 1 minut. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la nivelul dorit. Se scot...
Teriyaki Steak
Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore. Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei...
Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată
Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează...
Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată
Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte. Se...
Snițel în crustă de muștar și baby-carrote la cuptor
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie. Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de...
Pui in crusta de mustar si sos de mustar
Se amesteca esalota tocata fin cu mustarul, coriandrul, otetul, uleiul de masline si se asezoneaza. Se acopera bucatile de pui cu acest amestec si se pastreaza la frigider o ora. Dupa ce timpul de marinare a expirat, se aseaza bucatile de pui in cuptorul preincalzit la 210 grade,...
Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda
Pieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare, piper si paprika. Se infuzeaza o jumatate de lingura de ulei de masline cu usturoiul taiat...