Puiul Parmigiano se consumă, de obicei, cu paste, dar eu am decis să aleg o garnitură de ciuperci Portobello şi sparanghel.
Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper.
Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se păstrează la cald.
În aceeși tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc 2 minute. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când a scăzut la jumătate. Se adaugă roșiile sfărâmate, se amestecă, se adaugă zahărul, sare și piper și se lasă 30 de minute la fiert.
Se adaugă pătrunjelul tocat, apoi bucățile de pui. Se acoperă pieptul de pui cu sosul din tigaie, apoi cu Parmezanul ras. Se acoperă, se reduce focul la mic și se lasă până când brânza s-a topit.
Sparanghelului i se îndepărtează extremitatea lemnoasă și se gătește la aburi maxim 7 minute. Se acoperă apoi cu sare și piper.
Ciupercile se călesc în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă sare și piper și opțional usturoi.
Se așează sparanghelul pe farfurii, apoi ciupericile , iar deasupra bucățile de pui.