Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici

de Satisfyyourcravings in Vita, 8 Mar 2013 | 11101 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura de vita :

  • 2 bucăți mușchi vită cu maxim 1% grăsime
  • sare/piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat

Pentru cartofi:

  • 3 cartofi mici cu coajă, spălaţi bine şi tăiaţi în 2 longitudinal
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 cățel de usturoi tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici:

Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în folie de aluminiu și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Cartofii se pun la fiert în apă fierbinte cu sare. Se gătesc 5 minute. Se scot și se așează într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu spre mic. Se acoperă și se lasă 1-2 minute. Se întorc, se acoperă și se mai lasă 1-2 minute. Se adaugă în tigaie 30 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă să se gătească 5 minute, scuturând tigaia din când în când. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul. Se lasă la infuzat 3-4 minute.

Se servește friptura de vita împreună cu jumătățile de cartofi.  

 

TIPS-URI

1

 daca  doriti friptura de vita mai facuta sau mai in sange, doar cresteti sau scadeti putin timpul de stat in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia