Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete

de Satisfyyourcravings in Pui, 2 Mai 2013 | 2750 vizualizari

 

Un preparat simplu de făcut, cu arome și culori care se complimentează perfect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui superioare, cu piele
  • 2 lingurițe fulgi de piri piri sau chilli
  • 2 căței de usturoi
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • Pentru salsa:
  • 1 1/2 tulpini rubarbă, tăiată rondele
  • 1/2 castravete mare, tăiat rondele, apoi în 4
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ulei
  • sucul de la 1 1/2 lime
  • piper/sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete:

Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie. 

Pulpele de pui se crestează până la os și se sărează. Se acoperă cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 10 minute la temperatura camerei. 

Se introduc apoi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi se mută tava pe raftul superior și se lasă2-3 minute. Se lasă la odihnit, în cuptor 5-10 minute. 

Pentru salsa, se amestecă rubarba cu castravetele, coriandru, mierea, uleiul de măsline, sucul de lime, piper, sare și partea verde a tulpinii de praz. Se lasă 10 minute, apoi se consumă împreună cu pulpele de pui.

TIPS-URI

1

Marinarea cărnii nu este obligatorie

2

În salsa puteți adăuga și mango sau avocado

3

Calorii pe porție: ~400

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii