Aceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa.
Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.
Se ia o bucată de aluat și se udă marginile cu apă. Se așează în mijloc 1/2 linguriță de umplutură, se aduce una dintre părți peste cealaltă. Se împachetează partea superioară, pornind de la unul dintre capete astfel încât să formeze mici volănașe. Se verifică pentru ca marginile să fie bine lipite.
Într-un steamer din bambus se așează o bucată de hârtie de pergament ce a fost tăiată incomplet radial pentru a permite aburului să pătrundă în steamer.
Într-un wok se încălzește destulă apă cât să nu se evapore prea repede, dar aceasta nu trebuie să atingă steamerul şi se adaugă şi frunzele de lime.
Se așează dim sum în steamer și se așează steamerul peste wok. Se lasă la foc mediu 20 de minute.
Se scot cu grijă de pe hârtia de pergament.
Se ornează cu tulpini de creson și consumă fierbinți cu diverse sosuri.
1
Rețeta pentru aluatul de dim sum o găsiți la: http://www.bucataras.ro/retete/supa-wonton-37997.html
2
Ceapa roşie poate fi înlocuită cu 2 fire de ceapă verde
3
Dim sum au tendința să se lipească. De aceea recomand hârtia de pergament pentru steamer
4
Dacă nu doriți să le gătiți la aburi, dim sum se pot prăji în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă în tigaie 1/2 cană de apă. Se acoperă, se lasă 10-12 minute la foc potrivit, apoi se ia capacul și se mai lasă până când tot lichidul s-a evaporat
5
Frunzele de lime se pot înlocui cu supă sau alte plante dacă doriți să adaugați un plus de aromă preparatului