Dim Sum cu pui și lemongrass

de Satisfyyourcravings in Pui, 4 Mar 2013 | 8206 vizualizari

 

Aceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui fără piele şi os
  • 30 bucăţi rotunde de aluat pentru dim sum
  • 1 ardei mic fără sâmburi
  • 1 bucată mică de ghimbir
  • 1 chili roşi fără seminţe
  • 1 tulpină de lemongrass
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 linguriţă ulei de susan
  • 1 linguri sos de soia
  • 2 frunze de lime
  • câteva tulpini de creson pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dim Sum cu pui și lemongrass:

Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. 

Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.

Se ia o bucată de aluat și se udă marginile cu apă. Se așează în mijloc 1/2 linguriță de umplutură, se aduce una dintre părți peste cealaltă. Se împachetează partea superioară, pornind de la unul dintre capete astfel încât să formeze mici volănașe. Se verifică pentru ca marginile să fie bine lipite.

Într-un steamer din bambus se așează o bucată de hârtie de pergament ce a fost tăiată incomplet radial pentru a permite aburului să pătrundă în steamer. 

Într-un wok se încălzește destulă apă cât să nu se evapore prea repede, dar aceasta nu trebuie să atingă steamerul şi se adaugă şi frunzele de lime. 

Se așează dim sum în steamer și se așează steamerul peste wok. Se lasă la foc mediu 20 de minute. 

Se scot cu grijă de pe hârtia de pergament. 

Se ornează cu tulpini de creson și consumă fierbinți cu diverse sosuri.

TIPS-URI

1

Rețeta pentru aluatul de dim sum o găsiți la: http://www.bucataras.ro/retete/supa-wonton-37997.html

2

Ceapa roşie poate fi înlocuită cu 2 fire de ceapă verde

3

Dim sum au tendința să se lipească. De aceea recomand hârtia de pergament pentru steamer

4

Dacă nu doriți să le gătiți la aburi, dim sum se pot prăji în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă în tigaie 1/2 cană de apă. Se acoperă, se lasă 10-12 minute la foc potrivit, apoi se ia capacul și se mai lasă până când tot lichidul s-a evaporat

5

Frunzele de lime se pot înlocui cu supă sau alte plante dacă doriți să adaugați un plus de aromă preparatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Dim Sum cu pui și lemongrass" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Anett 1

04.03.2013, 14:08

hmmm super!

Merisor 1

04.03.2013, 20:42

Valclaudia 1

18.05.2013, 22:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Copanele false