Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan

de Satisfyyourcravings in Curcan, 16 Mai 2013 | 8298 vizualizari

 

Quesadilla este un preparat rapid, originar din Mexic și care se traduce printr-o tortilla umplută neapărat cu brânza, restul ingredientelor putând varia în funcție de preferințe. De obicei, aceasta se consumă cu salsa și iaurt.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Quesadillas:
  • 200 grame piept de curcan, fără piele și os, tăiat fâșii
  • 2 tortilla
  • 10 grame unt nesărat
  • 1 ardei copt
  • 1 ceapă roșie, tăiată julienne
  • 200 grame brânza (eu am folosit Gouda cu urzici și ceapă)
  • 2 roșii medii, fără seminţe, tăiate cuburi
  • sare/piper
  • ulei de măsline
  • Pentru salsa:
  • 2 roşii medii, fără seminţe, tăiate cuburi
  • 1 fir ceapă verde, tăiată rondele
  • 1 tulpină ţelină, tocată rondele
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • 1/3 Jalapeno/ chilli, tocat fin
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • sucul de la 1 lime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan:

Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie.

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Tortilla se unge pe ambele părți cu unt. Se așează într-o tigaie, la foc mediu. Se întoarce pe cealaltă parte dupa 2-3 minute.  Se presară brânză pe toată suprafața, având grija ca și extremitățile să fie acoperite cu brânză. 

Se așează fâșii de ardei copt pe jumătate din suprafața tortillei, apoi ceapă caramelizată, bucățile de curcan, iar la final roșiile cuburi. Se aduce cealaltă parte a tortillei peste roșii și se închide ca un portofel.

Se procedează la fel și cu cealaltă tortilla.

Pentru salsa, se amestecă roșiile cu ceapa, țelina, usturoiul, Jalapeno, coriandrul, sucul de lime și uleiul de măsline. Se presară sare și piper și se amestecă.

Ficare Quesadilla se taie în 3 bucăți și se servește imediat împreună cu salsa.

TIPS-URI

1

Ungerea tortillei cu unt asigură crearea unei Quesadilla crocante. Puteți sări peste această etapă și doar să le încălziți.

2

Umplutura poate varia, în funcție de preferințe, însă trebuie să conțină neapărat brânză pentru a asigura lipirea acesteia.

3

Este recomandat să purtați mănuși când tăiați Jalapeno pentru că acesta este foarte picant.

4

Cu cât salsa este făcută mai din timp, cu atât aromele vor fi mai intense.

5

Calorii pe porție: 500

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RoXx 1

30.06.2013, 20:26

Deiciossssss

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:14

sis 1

29.04.2014, 13:46

wow! cu siguranta o sa fac si eu reteta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla