Trebuie să recunosc că priveam cu scepticism aceste chifle chinezești pentru că nu-mi puteam imagina cum ar putea să se gătească la aburi un aluat, însă rezultatul este nemaipomenit de bun.
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.
Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se frământă 5 minute, până se obține un aluat fin și ferm.
Se transferă într-un bol uns cu puțin ulei și se întoarce pe toate părțile pentru a fi acoperit de ulei. Se acoperă cu un prosop și se lasă să crească la temperatura camerei 45 de minute până la 1 oră.
Se scoate aerul din aluat, se formează 4 bile de mărimea pumnului, se așează pe hârtie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se lasă din nou la crescut 30 de minute.
Se aplatizează bilele cu podul palmei pentru a obține discuri groase de 1/2 cm. Se unge suprafața cu ulei, se împachetează în jumătate și se unge partea superioară cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut 30 de minute.
Se încălzește puțină apă într-un wok. Se aşeză chiflele într-un steamer a cărui bază a fost acoperită incomplet cu hârtie de copt. Se așează chiflele la distranță între ele, se acoperă steamerul cu capacul acestuia, se așează pe wok la foc mediu și se gătesc 10 minute.
Se transferă pe farfurii.
Într-un wok se încălzește puțin ulei. Se taie pieptul de pui longitudinal în felii subțiti. Se acoperă cu sare și piper și se așează în wok. Se frige pe ambele părți timp de 2-3 minute.
Se unge interiorul fiecărei chifle cu sos picant. Se așează felii de castravete, apoi bucăți de pui și ceapă verde. La sfârșit se așează salata verde și se consumă imediat.