Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta

de Satisfyyourcravings in Pui, 28 Mar 2016 | 2251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunzele de la 2 crengute rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet din vin alb
  • piper cayenne
  • 2 bucati piept de pui 120 de grame fiecare
  • 2 felii groase de paine integrala
  • 8 foi de dafin proaspete
  • 2 portocale rosii
  • 100 grame varza Kale sau spanac (eu am avut deja tocata, dar se pot folosi si frunzele intregi)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 20 grame branza Feta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta:

Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si piperul Cayenne si se amesteca. 

Se taie pieptul de pui si painea in cuburi de 2 cm. Se adauga in bolul cu marinata si se amesteca bine. 

Se infig bucatile de paine si puiul, impreuna cu frunzele de dafin, o bucata de paine, una de pui si o frunza de dafin pana se umplu 4 tije pentru frigarui.

Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare si se adauga frigaruile. Se aseaza o farfurie deasupra si un obiect greu, de exemplu mojarul. Astfel frigaruile devin crocante. 

Se prajesc 4-5 minute pe parte. 

Intre timp, se curata portocalele de coaja si se taie felii. 

Se stropeste varza cu ulei de masline si sucul de la 1/2 lamaie. 

Se aseaza pe doua farfurii, se adauga felii de portocala rosie, frigaruile si branza Feta si se serveste cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez