Risotto la cuptor cu pulpe de pui in crusta de piper si lamaie

de Satisfyyourcravings in Pui, 24 Noi 2016 | 3397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui (eu am folosit doua superioare si doua inferioare)
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura piper macinat
  • sare
  • Pentru risotto:
  • 3 linguri unt
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa alba, tocata
  • 1 1/2 cani orez pentru risotto (Arborio)
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 4 cani supa
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • Extra:
  • 30 grame parmezan ras
  • 2 linguri unt
  • 1/2 cana lapte
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto la cuptor cu pulpe de pui in crusta de piper si lamaie:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc mediu, se da focul la mediu spre mare si se mai lasa 2 minute, pana devin crocante. Se intorc si se mai lasa 3 minute.

Se transfera bucatile de pui pe o farfurie, iar grasimea ramasa se arunca.

Intr-o aceeasi tigaie, se incalzeste untul si se calesc ceapa tocata si usturoiul 2 minute, la foc mediu. 

Se adauga orezul si se caleste pana devine translucent. Se adauga apoi vinul, se gateste 2-3 minute, apoi se adauga supa, laptele, sare si piper. Se aduce la punctul de fierbere, se mai amesteca putin, se adauga puiul inapoi in tigaie, se acopera cu un capac sau folie din aluminiu si se transfera in cuptor, unde va ramane pentru 20 de minute. 

Se indeparteaza capacul si se mai lasa 10 minute.

Se indeparteaza bucatile de pui, se adauga ingredientele ramase peste risotto, se amesteca bine si se serveste cu bucatile de pui si patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto la cuptor cu pulpe de pui in crusta de piper si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui parmigiana