Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.
Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu galbenusurile, sucul si coaja de lamaie, sare si piper si se transforma in pasta. In timp ce robotul functioneaza, se adauga 118 ml ulei de masline si uleiul de rapital, putin cate putin, pana devineun sos omogen si cremos. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se curata avocado de coaja si samburi si se amesteca cu semintele de cumin, sare, piper si sucul de lime, sfaramand totul cu o furculita pentru a obtine o pasta. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se taie chiflele logitudinal in 2 si se ung cu restul de ulei de masline. Se gatesc cateva minute, pe gratar fierbinte, pana devin crocante.
Se gatesc burgerii pe gratar, 10 minute, pana sunt gatiti complet, intorcandu-i o singura data.
Se servesc in chifle unse cu crema de avocado, cu sosul aioli, felii de rosii, salata si oua prajite ochiuri.