Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu.
Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte.
Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se gatesc prea repede sau incep sa se arda.
Se intorc pe cealalata parte si se mai gatesc 20 de minute.
Cartofii de curata de coaja si se taie cuburi, Se fierb in apa sarata, 20 de minute. Se scurg, se adauga unt si lapte si se paseaza pana rezulta un piure omogen. Se adauga sare daca mai este nevoie.
Se fierbe varza de Bruxellles 10 minute, in apa sarata.
Se caleste apoi intr-o tigaie, impreuna cu supa si otetul balsamic, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent, pana cand varza este lucioasa.
La final, se adauga untul, sare si piper si eventual patrunjel.
Se servesc pulpele impreuna cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.