Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata

de Satisfyyourcravings in Pui, 31 Oct 2016 | 5057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • pudra de usturoi
  • oregano uscat
  • busuic uscat
  • maghiran uscat
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 600 grame de cartofi fainosi
  • sare
  • unt
  • lapte
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 50 ml supa de legume
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 lingura unt
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu. 

Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte. 

Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se gatesc prea repede sau incep sa se arda. 

Se intorc pe cealalata parte si se mai gatesc 20 de minute.

Cartofii de curata de coaja si se taie cuburi, Se fierb in apa sarata, 20 de minute. Se scurg, se adauga unt si lapte si se paseaza pana rezulta un piure omogen. Se adauga sare daca mai este nevoie.

Se fierbe varza de Bruxellles 10 minute, in apa sarata.

Se caleste apoi intr-o tigaie, impreuna cu supa si otetul balsamic, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent, pana cand varza este lucioasa.

La final, se adauga untul, sare si piper si eventual patrunjel. 

Se servesc pulpele impreuna cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

CameliaR 1

31.10.2016, 20:20

MotanLaOale 1

31.10.2016, 21:03

anca_rm 1

01.11.2016, 14:23

hmmm ce bunatate , imi place varza asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gratin de piept de pui