Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mar 2016 | 3383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fasii pancetta afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 600 grame cartofi dulce sau dovleac
  • 100 grame ciuperci
  • 150 grame muschi porc, degresat
  • 250 ml vin rosu
  • 800 ml rosii in bulion
  • 8 masline negre, cu samburi
  • 200 grame paine integrala pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.

Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute. 

Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea. 

Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine. 

Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora. 

Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si carne