Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.
Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute.
Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea.
Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine.
Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora.
Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.