Nectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider.
Se amesteca ketjap manis cu 2 catei de usturoi pisati si otetul. Se marineaza bucatile de burta de porc in mixul obtinut anterior 30 de...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei.
Se coc...
Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa.
Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu.
Intre timp, se toaca ceapa in fasii subtiri. Se calamelizeaza in tigaie, 15 minute, cu putina sare,...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul si 300 de ml de apa fierbinte. Se transforma totul in sos, avand mare grija pentru ca este...
Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina.
Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se...
Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari.
Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari.
Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline si se soteaza usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de patrunjel,...
Fasolea verde sa fierbe 4 minute in apa cu sare, apoi se clateste sub jet de apa rece si se taie in jumatati.
Celelate legume se toaca marunt, iar ingredientele pentru dressing se amesteca folosind un tel.
Se amesteca toate ingredientele, mai putin branza de capra care se presara...
Se indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei.
Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca ciupercile si patrunjelul. Se adauga peste portocala si se amesteca.
Se indeparteaza cotorul andivei...
Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.
Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina.
Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine...
Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca.
Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina.
Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta, la foc mediu spre mare.
Se prajeste carnea pe toate partile, in ture, pana devine...
Se preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui.
Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se topeste, impreuna cu untul folosid tehnica bain-marie.
Intre timp, se amesteca ouale cu...
Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.
Intre timp, se fierb taiteii in apa cu sare, 5 minute sau in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute.
Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe 2 crengute si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu sare si piper si se...
Se taie carnea de porc fasii.
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas...
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, verdeata tocata, sare si piper.
Se prajesc ouale dupa preferinte.
Se asaaza quinoa, spanacul, ouale, avocadoul feliat, pestoul rosso in farfurii, se presara cu branza Feta, seminte de susan si coaja de lamaie si se stropeste...
Se decojeste marul si se indeparteaza cotorul, avand grija ca marul sa ramana intreg.
Se taie felii nu foarte groase si se amesteca cu scortisoara.
Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara.
Separat se amesteca ingredientele umede si se adauga peste cele uscate. Se...
Se transfera toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pasta omogena si cremoasa, adaugand apa, daca este nevoie.
Se serveste cu paine sau legume.
Se scurge tofu si se taie cuburi.
Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde.
Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde.
Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza...
Se incalzeste o tigaie, la foc mediu spre mare si se soteaza ceapa in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga ardeii, carnea si condimentele si se mai gatesc cateva minute, pana cand carnea e gatita complet.
Se umplu tortilla cu mixul obtinut anterior, se stropesc cu suc de lime si se...
Se amesteca uleiul cu usturoiul, verdeata, sare, piper, rosiile si sucul lor si fasolea intr-un bol. Se lasa la marinat. Cu cat sunt marinate mai mult, cu atat sosul va fi mai delicios.
Se incalzeste putin ulei de masline, intr-o tigaie nonaderenta, la foc mediu. Se usuca pestele cu un...
Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de sare. Se acopera cu apa, 4 cm deasupra nautului. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic...
Intr-un castron mic, se amesteca sucul de lime cu sosul de chili, sosul Oyster si jumatate din sosul de soia.
Se incalzeste o tigaie/wok cu 1 lingura de ulei, la foc mare. Se presara sare si piper peste bucatile de porc/proteina vegetala si restul de sos de soia. Se prajesc in tigaie...
Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore...
Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate.
Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii.
Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se...
Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga peste carnea tocata, intr-un bol.
Se piseaza usturoiul, se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste carne, impreuna cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine.
Se formeaza chiftele de marimea unei nuci care se...
Se fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit.
Intre timp, se incalzeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga scortisoara, foile de dafin, prazul sau ceapa...
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul.
Se transforma jumatate din cantitatea de somon in piure si restul se taie cuburi.
Se tranforma codul...
Se gatesc ouale 4 1/2 minute.
Se ung feliile de paine cu unt si se prajesc usor intr-o tigaie.
Se taie avocadoul si sfecla felii si se asaza pe feliile de paine. Se adauga ouale deasupra si se presara cu sare si piper.
Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute.
Dupa expirarea timpului, se indeparteaza ceaiul, se aseaza cratita inapoi pe foc, se aduce la...
Burta de porc la gratar cu salsa picanta de nectarine si fasole cu usturoi
Nectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider. Se amesteca ketjap manis cu 2 catei de usturoi pisati si otetul. Se marineaza bucatile de burta de porc in mixul obtinut anterior 30 de...
Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei. Se coc...
Cartofi prajiti cu oua in stil grecesc
Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa. Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Intre timp, se toaca ceapa in fasii subtiri. Se calamelizeaza in tigaie, 15 minute, cu putina sare,...
Pui la cuptor cu cartofi dulci si sos de Chorizo
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul si 300 de ml de apa fierbinte. Se transforma totul in sos, avand mare grija pentru ca este...
Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah
Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina. Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se...
Orez in stil spaniol cu Chorizo si pui
Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari. Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari. Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline si se soteaza usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de patrunjel,...
Salada dietetica cu branza de capra
Fasolea verde sa fierbe 4 minute in apa cu sare, apoi se clateste sub jet de apa rece si se taie in jumatati. Celelate legume se toaca marunt, iar ingredientele pentru dressing se amesteca folosind un tel. Se amesteca toate ingredientele, mai putin branza de capra care se presara...
Salata cu andive, Bresaola si portocala
Se indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei. Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca ciupercile si patrunjelul. Se adauga peste portocala si se amesteca. Se indeparteaza cotorul andivei...
Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)
Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se...
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine...
Cartofi prajiti cu tocanita flamanda la slow cooker Crock-Pot
Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina. Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta, la foc mediu spre mare. Se prajeste carnea pe toate partile, in ture, pana devine...
Desert brownies cu cirese Maraschino
Se preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui. Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se topeste, impreuna cu untul folosid tehnica bain-marie. Intre timp, se amesteca ouale cu...
Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)
Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre timp, se fierb taiteii in apa cu sare, 5 minute sau in functie de instructiunile de pe ambalaj. Se...
Pui la cuptor cu morcovi glazurati, cartofi crocanti, mazare si sos cremos
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute. Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe 2 crengute si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu sare si piper si se...
Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)
Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas...
Quinoa cu ou prajit, avocado, spanac si sos de unt picant
Intr-un bol, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, verdeata tocata, sare si piper. Se prajesc ouale dupa preferinte. Se asaaza quinoa, spanacul, ouale, avocadoul feliat, pestoul rosso in farfurii, se presara cu branza Feta, seminte de susan si coaja de lamaie si se stropeste...
Desert clatite americane umplute cu mere
Se decojeste marul si se indeparteaza cotorul, avand grija ca marul sa ramana intreg. Se taie felii nu foarte groase si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara. Separat se amesteca ingredientele umede si se adauga peste cele uscate. Se...
Aperitiv crema de fasole cu branza Feta
Se transfera toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pasta omogena si cremoasa, adaugand apa, daca este nevoie. Se serveste cu paine sau legume.
Tofu in sos de busuioc thailandez
Se scurge tofu si se taie cuburi. Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde. Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde. Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza...
Fajita cu carne de curcan
Se incalzeste o tigaie, la foc mediu spre mare si se soteaza ceapa in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga ardeii, carnea si condimentele si se mai gatesc cateva minute, pana cand carnea e gatita complet. Se umplu tortilla cu mixul obtinut anterior, se stropesc cu suc de lime si se...
Peste la tigaie cu sos de fasole alba, unt si busuioc
Se amesteca uleiul cu usturoiul, verdeata, sare, piper, rosiile si sucul lor si fasolea intr-un bol. Se lasa la marinat. Cu cat sunt marinate mai mult, cu atat sosul va fi mai delicios. Se incalzeste putin ulei de masline, intr-o tigaie nonaderenta, la foc mediu. Se usuca pestele cu un...
Leblebi (supa nord-africana de naut)
Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de sare. Se acopera cu apa, 4 cm deasupra nautului. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic...
Stir-fry cu porc, sos Oyster si fasole pastai
Intr-un castron mic, se amesteca sucul de lime cu sosul de chili, sosul Oyster si jumatate din sosul de soia. Se incalzeste o tigaie/wok cu 1 lingura de ulei, la foc mare. Se presara sare si piper peste bucatile de porc/proteina vegetala si restul de sos de soia. Se prajesc in tigaie...
Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot
Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore...
Risotto cu ciuperci la grill
Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate. Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii. Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se...
Conchiglioni con polpettine di carne e fagioli (Paste cu chiftele si fasole)
Se inmoaie feliile de paine in lapte, se scurg si se adauga peste carnea tocata, intr-un bol. Se piseaza usturoiul, se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste carne, impreuna cu sare si piper. Se amesteca totul foarte bine. Se formeaza chiftele de marimea unei nuci care se...
Kedgeree cu peste, fasole pastai si spanac
Se fierbe pestele in putina apa, 4 minute. Se transfera pe o farfurie si se rupe in bucati. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit. Intre timp, se incalzeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga scortisoara, foile de dafin, prazul sau ceapa...
Chiftele din peste cu arome thailandeze
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul. Se transforma jumatate din cantitatea de somon in piure si restul se taie cuburi. Se tranforma codul...
Sandvis curcubeu
Se gatesc ouale 4 1/2 minute. Se ung feliile de paine cu unt si se prajesc usor intr-o tigaie. Se taie avocadoul si sfecla felii si se asaza pe feliile de paine. Se adauga ouale deasupra si se presara cu sare si piper.
Budinca de ovaz cu Earl Grey
Se incalzeste laptele intr-o cratita mica, pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Se indeparteaza de pe foc, se adauga pliculetul de ceai, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. Dupa expirarea timpului, se indeparteaza ceaiul, se aseaza cratita inapoi pe foc, se aduce la...