La placinte nu obisnuiesc sa cantaresc ingredientele, doar dupa ochi sau cu aproximatie. Dar oricand , cu orice umplutura sunt o gustare foarte buna. Azi am decis sa fac cu salata verde, cum facea mama mea pe vremuri.
- Intr-un bol punem faina si in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putina sare si apa calduta. Se lasa 5 minute sa se umfle drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, pana avem un aluat potrivit de moale. Il lasam acoperit in bol la loc cald sa creasca .
- Pentru umplutura spalam salata si o taiem julien; ceapa la fel se taie nu foarte marunt; mararul se spala si se taie si el. Le amestecam cu sare si lasma cca 5 minute sa se inmoaie , apoi, inainte sa facem placintele le stoarcem din apa ce a lasat. Adaugam putin ulei .
- Pe masa de lucru ungem cu putin ulei si rasturnam aluatul. Impartim in 6-8 parti si cu mana intindem fiecare minge de aluat: punem umplutura din abundenta si inchidem , adunand aluatul in mijloc.
- Punem tigaia la incins , o ungem cu ulei si fiecare placinta o intindem cu sucitorul. eu am preferat sa le las mai groase, ca niste turtite, avand si multa umplututa . Daca va plac mai subtiri, le intindeti cu grija , dupa preferinta.
- Le coacem pe ambele parti, ungand deasupra cu o pensula cu ulei.
1
Sunt foarte gustoase alaturi de sos de iaurt cu usturoi si marar verde sau sos tzatsiki