Se dizolva 3 linguri de sare, in 5 litri de apa. Se adauga nautul si se lasa la hidratat peste noapte. Se scurge, se clateste sub jet de apa rece si se transfera intr-o oala cu 1 lingurita de sare. Se acopera cu apa, 4 cm deasupra nautului. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 45 de minute sau pana cand nautul este gatit. Se lasa la racit in apa in care a fiert.
Se incalzeste o caserola, la foc mare. Se adauga ulei, apoi ceapa si sare. Se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 15 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda.
Se adauga cuminul, paprika, fulgii de chili, patrunjelul si usturoiul care se calesc 1 minut. Se adauga rosiile si se mai gatesc pentru cateva minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga 6 cani de naut si indeajuns de mult din apa in care a fiert, astfel incat nautul sa fie acoperit cu 3 cm de apa. (se poate adauga mai multa apa, daca nu este de ajuns). Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se transforma supa partial in piure cu ajutorul unui blender vertical. Se adauga sare si pieper, daca este nevoie si apa, pentru a ajunge la consistenta dorita.
Se serveste cu harissa si naan.