Risotto cu ciuperci la grill

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 4 Mai 2017 | 1960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l supa de pui fierbinte (fie din cub concentrat sau din conserva)
  • 1 mana de ciuperci porcini uscate
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 tulpini telina
  • 400 grame orez pentru risotto (Aborio)
  • 150 ml vermouth sau vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 4 maini mari de ciuperci salbatice, proaspete
  • cateva tulpini de patrunjel si/sau tarhon
  • sucul de la 1 lamaie
  • 25 grame unt
  • 2 maini de Parmezan ras (40 grame)
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci la grill:

Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate. 

Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii.

Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se feliaza ciupercile proaspete.

Intr-o tigaie mare, se incalzeste ulei de masline si se adauga ceapa si telina. Se calesc la foc mic, 10 minute, avand grija sa nu se arda sau sa se coloreze. Se amesteca frecvent, pana se inmoaie. Se da focul la mare si se adauga orezul. Se amesteca bine, apoi se adauga vermouthul sau vinul. Se amesteca continuu pana cand tot lichidul s-a evaporat. Se adauga apa in care s-au hidratat ciupercile porcini, apoi porcini, sare, piper si un polonic de supa. 

Se reduce focul la mediu spre mic si se amesteca frecvent, adaugand cate un polonic de supa dupa ce lichidul se evapora.

Se adauga cate un polonic, pana cand orezul este moale, dar inca isi pastreaza forma, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, se gatesc ciupercile proaspete pe o tigaie grill, la foc mare, pana se inmoaie. Se transfera intr-un bol si se amesteca cu patrunjelul/tarhonul tocat, sare si sucul de lamaie. 

Se indeparteaza risottoul de pe foc si se adauga sare si piper, daca este nevoie. Se adauga apoi untul si parmezanul, adaugand putin supa daca este nevoie, pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se acopera si se lasa 3 minute. 

Se serveste cu ciupercile salbatice, parmezan ras si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci la grill" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci