RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI129
Retete / Mancaruri de legume

Conopida gratinata

In Mancaruri de legume la 22 Oct 2017

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele. Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet. Se așează în tavă buchețelele de conopidă și se presară, de asemenea. peste ele încă o...

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

In Mancaruri de legume la 7 Oct 2017

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se acoperă bine cu apă rece și se lasă la fiert. Când este cazul, se spumuiește și se...

Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Sep 2017

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin. Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină....

Conopida cu branzeturi la cuptor

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Conopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie. Când conopida s-a înmuiat, se scurge de apă și buchețelele se pun într-un vas...

Conopida pane, invelita in cascaval

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când...

Cartofi la tigaie, cu salata asortata

In Mancaruri de legume la 2 Sep 2017

Se face o salată asortată, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/salata-asortata-de-vara-83969.html Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Cartofii se curăță de coji, se spală bine, se taie în cubulețe mai mari și se pun la fiert...

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

In Mancaruri de legume la 21 Aug 2017

Cartofii se curăță și se spală, după care se taie rondele groase cam de 1,5 cm și se pun la fiert, cu apă și sare. Între timp se răzuie cașcavalul. Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu unt. Peste cartofi se...

Mancarica de fasole boabe

In Mancaruri de legume la 16 Aug 2017

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg leușteanul și pătrunjelul, se spală și se taie fiecare mărunt. Se curăță legumele, se...

Barcute din dovlecei, umplute cu branza

In Mancaruri de legume la 9 Aug 2017

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul fiert tare şi mărunţit. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii, după care se...

Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

In Mancaruri de legume la 9 Aug 2017

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf. Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se...

Tocanita de champignons cu piure de cartofi

In Mancaruri de legume la 1 Aug 2017

Se curăță ciupercuțele de pielițele de pe pălărioare și de lamele, după care se spală în câteva ape. Pentru a le curăța foarte ușor, se rupe mai întâi piciorușul ciupercuței și se curăță, apoi se taie pălărioara în două și cu un cuțitaș fin...

Mancarica de mazare cu friganele

In Mancaruri de legume la 7 Iul 2017

Se alege mazărea, se spală și se pune la fiert. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie, se taie peștișori și se călește puțin în ulei. Morcovul și țelina se...

Pastai cu smantana

In Mancaruri de legume la 6 Iul 2017

Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se...

Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2017

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi. Parmezanul și telemeaua se rad fin. Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea. Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie...

Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara

In Mancaruri de legume la 24 Iun 2017

Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc...

Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2017

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se...

Foietaj cu broccoli si conopida

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2017

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească. Codițele de ceapă verde se spală, se...

Tocanita de spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 3 Mai 2017

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic. Se adaugă 2 pahare de apă și...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat,...

Drob de champignons

In Mancaruri de legume la 18 Apr 2017

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele. Amestecăm ciupercile...

Afisate 61 - 80 din 80 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]