Tocanita de spanac cu ochiuri

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 3 Mai 2017 | 4883 vizualizari

 

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest an, o tocăniță de spanac cu ochiuri.
Nu am folosit multe ingrediente ca să prepar această tocăniță, pentru că am vrut să simt gustul natural al spanacului. De fapt, cam la fel procedez în toate situațiile. Cred că prea multele ingrediente/condimente și arome folosite uniformizează, oarecum gustul mâncărurilor și nu mai simțim gustul natural al ingredientului de bază.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 pahare mici (100 ml) de apă
  • 1 vârf de cuțit de Vegeta
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de spanac cu ochiuri:

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt.

Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic.

Se adaugă 2 pahare de apă și se amestecă din când în când pe foc, până ce scade lichidul, având grijă ca spre sfârșitul preparării să nu se prindă de fundul cratiței.

Când este aproape gata, tocănița se condimentează cu Vegeta, sare și piper, după gust. Cine vrea, poate adăuga și un cățel de usturoi, răzuit fin.

Se pune tocănița de spanac în farfurie, iar în mijlocul ei, se așază unul sau două ochiuri.

TIPS-URI

1

Alegeți spanac fraged, nu veștejit.

2

Spălați bine spanacul, pentru că frunzele lui sunt adesea pline de pământ.

3

Usturoiul, chiar într-o cantitate mică, poate diminua gustul natural al spanacului. De aceea, utilizarea lui este facultativă, în funcție de gustul fiecăruia și nu intră în compoziția rețetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

06.05.2017, 08:21

Uitasem că se face și-n toamnă... Voi fi atentă, anul acesta!

kytz 1

08.05.2017, 23:28

Tare bună!

RODIMUR 1

09.05.2017, 07:26

Așa este, Kytz! Și sănătoasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi