Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2018 | 13632 vizualizari

 

Chiar daca este post ne putem rasfata cu o prajitura delicioasa si usor de facut. O prajitura cu lapte de cocos, cu mac si visine. Sigur o sa va placa, este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g visine congelate
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt de cocos
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri mac
  • 270 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri nuca de cocos pentru decor
  • zahar pudra petru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine:

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine ingredientele.

Tapeteaza o tava patrata de 24 cm cu hartie de copt si rastoarna aluatul. Niveleaza usor.

Pune zahar pudra peste visinele usor decongelate si asaza-le deasupra prajiturii.

Coace prajitura la 170 grade C, pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii.

Scoate tava din cuptor si pune prajitura pe un grilaj si las-o la racit.

Presara deasupra nuca de cocos si zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de unt de cocos puteti folosi margarina.

2

Laptele de cocos sa fie din cel la conserva sau cutiuta de carton, arata ca o smantana groasa. Il gasiti la raionul de produse asiatice, nu confundati cu bautura de cocos lichida la cutie de carton.

3

Se pot folosi si visine proaspete sau alte fructe, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza