Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 7 Iun 2017 | 3275 vizualizari

 

Odată cu venirea sezonului legumelor proaspete, ne facem toate mofturile simple. Niște păstăi prăjite, cu usturoi și mămăliguță caldă e ceva bun, de post și de toate zilele, când vrem să mâncăm sănătos, ușor și cu o amintire a satului românesc în gând (și în farfurie!).
O rețetă economică, simplă și ușor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de păstăi noi
  • codițele de la 4 cepe verzi
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru prăjit ceapa și păstăile
  • sare
  • piper
  • mămăliguță pentru 4 persoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta:

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se înmoaie puțin (nu să se ardă).

Când păstăile au fiert, se scurg de apă și se pun la prăjit în cratița în care s-au înmuiat codițele de ceapă. Cu o paletă, se întorc păstăile ușor, ca să nu se sfărâme, dar să se impregneze toate cu ulei și să se prăjească puțin (fără a se arde sau rumeni). Când sunt aproape gata, se răzuie usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se mai amestecă puțin, cu grijă.

Între timp, se face o mămăliguță (nu foarte deasă, dar nici prea moale) pentru 4 persoane, care atunci când este gata, se pune într-o ceșcuță unsă cu ulei. Se lasă mămăliguța puțin ca să prindă forma ceșcuței, după care se răstoarnă în farfurie, alături de păstăile prăjite.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți (ardeți) prea tare ceapa.

2

Păstăile nu trebuie rumenite la prăjit.

3

Mămăliguța trebuie să fie suficient de deasă, ca să ia forma ceșcuței, dar nici prea tare, pentru că ar fi înecăcioasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:27

De -abia astept pastaile din curte! In 3-4 zile fac si eu

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:01

C amelya, chiar să știi că a fost bun. Soțului nu-i prea place mămăliguța, dar în această combinație, a păpat tot, fără discuție și chiar cu plăcere...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:02

Dacă ai păstăi în curte, atunci sigur vei face de mai multe ori, Mimi! Poftă bună la păstăi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki