Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 9 Aug 2017 | 4297 vizualizari

 

Este vremea dovleceilor şi pe net e inflaţie de reţete cu dovlecei. Aşa că m-am gândit să intru şi eu în rând cu lumea...
Pentru că-mi place foarte mult brânza grasă de burduf, am făcut această reţetă, dar cui nu-i place, o poate înlocui cu telemeaua.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mediu
  • 100-150 grame brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • unt pentru uns tava
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza de burduf la cuptor:

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt.

Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf.

Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se bine compoziţia.

Se presară numai puţin piper peste rondelele de dovlecel, după care se toarnă amestecul de smântână şi ouă.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit şi când mâncarea s-a rumenit frumos, se scoate şi se serveşte caldă.

 

TIPS-URI

1

Pentru că brânza de burduf este suficient de sărată, nu este nevoie de sare.

2

Poate fi servită cu un pireu de cartofi, la rigoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza de burduf la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

oanapl 1

12.08.2017, 17:13

Delicios! L-am trecut la favorite! De mult n-am mai mâncat brânză de burduf. Cred că merge foarte bine cu dovlecei!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Mulțumesc frumos, Miki!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Da, Oana, este o mâncare foarte bună, dovleveii cu brânza de burduf!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei