Este vremea dovleceilor şi pe net e inflaţie de reţete cu dovlecei. Aşa că m-am gândit să intru şi eu în rând cu lumea...
Pentru că-mi place foarte mult brânza grasă de burduf, am făcut această reţetă, dar cui nu-i place, o poate înlocui cu telemeaua.
Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt.
Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf.
Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se bine compoziţia.
Se presară numai puţin piper peste rondelele de dovlecel, după care se toarnă amestecul de smântână şi ouă.
Se dă tava la cuptor la foc potrivit şi când mâncarea s-a rumenit frumos, se scoate şi se serveşte caldă.
1
Pentru că brânza de burduf este suficient de sărată, nu este nevoie de sare.
2
Poate fi servită cu un pireu de cartofi, la rigoare.