*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag aluaturile preparate cu drojdie in el pentru ca acestea sa creasca mai repede si sa aiba caldura...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute.
Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Zmeura se clateste cu apa...
Prunele uscate se spala si se pun la fiert.
Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, cu ajutorul unei spatule din...
Foi:
Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua si se...
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.
Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.
Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si...
Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga...
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.
Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta...
Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o...
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.
Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul,...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat si cu doua linguri...
Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau...
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Prunele se spala, se curata de piele si...
Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.
Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.
Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand...
Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate).
Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.
Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei....
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se pun la foc pana cand scade zeama lasata de ele. Se poate adauga si putina...
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand...
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.
Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.
Intr-un castron, se pun branza...
Se pun intr-un blender 50 ml frisca lichida si bananele curatate de coaja si taiate si se maruntesc.
Intr-un castron, se pune restul de frisca lichida (150 ml), compozitia cu banane si laptele condensat indulcit caramelizat si se mixeaza totul.
Se pune amestecul obtinut intr-un vas cu...
Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata. Se pun compozitiile in doua castroane si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza cremele, apoi se adauga...
Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite.
Iaurtul se amesteca cu laptele condensat.
Frisca lichida se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care...
Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se...
Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si branza pufoasa cu smantana si se omogenizeaza. Se pun faina si praful de copt si se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.
Galbenusurile, u leiul, branza pufoasa cu smantana , iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina (treptat) si praful de...
Pregatirea foilor cu vanilie:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina (treptat) si...
Blat:
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.
Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce...
Desert gogosile bunicii (de post)
*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag aluaturile preparate cu drojdie in el pentru ca acestea sa creasca mai repede si sa aiba caldura...
Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule...
Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Zmeura se clateste cu apa...
Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)
Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se...
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, cu ajutorul unei spatule din...
Desert prajitura Televizor
Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se imparte aluatul in doua si se...
Desert placinta cu gutui
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa. Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina. Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si...
Desert placinta cu branza si zmeura
Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga...
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat
Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta...
Desert placinta cu branza si smantana
Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o...
Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza
Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara. Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul,...
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac
Iata cum se prepara Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat si cu doua linguri...
Desert tarta cu pere
Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau...
Desert tarta cu prune
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Prunele se spala, se curata de piele si...
Compot de struguri
Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate. Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand...
Compot de piersici
Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Se pune siropul peste feliile de piersici, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei....
Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se pun la foc pana cand scade zeama lasata de ele. Se poate adauga si putina...
Desert placinta cu dovleac (de post)
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand...
Desert tarta cu branza si piersici
Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Intr-un castron, se pun branza...
Desert inghetata cu banane si caramel
Se pun intr-un blender 50 ml frisca lichida si bananele curatate de coaja si taiate si se maruntesc. Intr-un castron, se pune restul de frisca lichida (150 ml), compozitia cu banane si laptele condensat indulcit caramelizat si se mixeaza totul. Se pune amestecul obtinut intr-un vas cu...
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel
Ciocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata. Se pun compozitiile in doua castroane si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza cremele, apoi se adauga...
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura
Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se amesteca cu laptele condensat. Frisca lichida se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care...
Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba
Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se...
Desert clafoutis cu cirese
Mai intai, se spala ciresele si li se scot samburii. Eu am avut 780 g de cirese fara samburi si le-am pus pe toate. Voi puteti sa puneti si mai putine. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, untul topit...
Desert mini-tarte bicolore cu crema de vanilie si capsuni
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si branza pufoasa cu smantana si se omogenizeaza. Se pun faina si praful de copt si se...
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Galbenusurile, u leiul, branza pufoasa cu smantana , iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se...
Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina (treptat) si praful de...
Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise
Pregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si galbenusurile si se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza faina (treptat) si...
Desert tort Musuroi de cartita
Blat: Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina...
Desert briose de vanilie cu sos de capsuni
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce...