Tarte si placinte rumenite si iscusite
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici.
Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se presara o lingura de gris peste ea.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se pregateste umplutura: branza de vaci se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si stafidele (clatite cu apa). Se toarna umplutura in tava, peste foaia de aluat. Se intinde si cea de-a doua foaie pe masa de lucru si se pune deasupra umpluturii, cu ajutorul sucitorului. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se unge cu 100 g smantana. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta cu branza si smantana se rumeneste frumos.