Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 12116 vizualizari

 

Am pregatit o placinta cu un aluat simplu, dar foarte bun, inspirandu-ma de la aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-din-foietaj-de-casa-57843.html. Schimbarea consta in faptul ca am facut o umplutura de mere, in loc de una cu dovleac.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • Pentru uns foile:
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja, cotor si seminte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns placinta:
  • un galbenus
  • doua linguri lapte
  • un plic zahar vanilinat (8 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post):

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se pun la foc pana cand scade zeama lasata de ele. Se poate adauga si putina zeama de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea. Se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se pun apa minerala si uleiul si se adauga, treptat, faina, framantand un aluat care nu se lipeste de maini.

Intr-o cana gradata se amesteca uleiul si faina ce urmeaza a fi folosite pentru ungerea foilor din aluat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in trei si se intinde pe masa de lucru infainata o foaie cu ajutorul sucitorului. Se unge foaia cu 1/3 din amestecul din cana gradata si se ruleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se unge, se pune foaia rulata in ea si se ruleaza impreuna cu aceasta. Se procedeaza la fel si cu ultima foaie. Se imparte aluatul rulat in doua. Se intinde prima parte si se ruleaza pe sucitor, apoi se aseaza cu grija intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga merele si se presara scortisoara pe deasupra lor. Se intinde si cea de-a doua foaie si se aseaza peste umplutura de mere. Surplusul de pe margini se poate indeparta si transforma intr-o decoratiune (o frunza, de exemplu). Se inteapa placinta din loc in loc cu o furculita si se unge cu un galbenus amestecat cu doua linguri de lapte. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit