Desert placinta cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Noi 2017 | 2747 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 140 g iaurt (3,5 % grasime)
  • esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite de otet
  • faina cat cuprinde (circa 450 g)
  • Umplutura:
  • 370 g branza proaspata de vaca
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 300 g zmeura
  • Diametru tava: 27 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si zmeura:

Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si bicarbonatul de sodiu, care se sting cu otetul. Se amesteca totul cu mana, se framanta si se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se pregateste umplutura, amestecand branza, zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se imparte in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie dupa o forma detasabila cu diametrul de 27 cm. Se lasa deoparte. Se ia surplusul de aluat si se amesteca cu cealalta parte de aluat. Se intinde acest aluat in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga umplutura cu branza, zmeura si foaia pe care am intins-o initial (se ruleaza pe sucitor pentru a se pune mai usor peste umplutura). Se inteapa si aceasta foaie din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri