Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 2359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 140 g iaurt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 plic de Finesse cu lamaie (6 g)
  • 450 g faina
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • 350 g zahar pudra din comert
  • coloranti alimentari
  • extra zahar pudra din comert
  • Optional:
  • bomboane sau diverse decoruri din zahar
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing:

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila care se pune la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza fursecuri in diverse forme de primavara sau Paste. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Se lasa fursecurile sa se raceasca.

Se pregateste royal icing: albusurile se mixeaza cu zaharul pudra cernut (se adauga treptat zaharul) pana cand se obtine o crema tare. Se pune intr-o punguta o parte din aceasta crema, iar din restul cremei se ia cate putin, se pune intr-un castron si se amesteca cu colorant alimentar. Se mai adauga zahar pudra daca este necesar, pana cand se obtine din nou consistenta tare, in functie de tipul de colorant folosit.  

Se decoreaza fursecurile cu royal icing dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos