Desert tarta cu prune

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Oct 2017 | 2972 vizualizari

 

Inca se mai gasesc prune pe piata, asa ca puteti sa profitati si sa preparati o tarta delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 oua mici
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 1 kg prune
  • 1 lingura de gris
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita apa
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune:

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Prunele se spala, se curata de piele si se taie bucatele, dupa ce samburii au fost scosi.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga o lingura de gris. Se pun bucatelele de prune si se presara doua linguri de zahar si zaharul vanilat peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie fasii late de 1-2 cm, care se asaza peste tarta, formand un model de plasa. Pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat rasucite. Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de apa si se presara doua linguri de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare