Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Iun 2017 | 6026 vizualizari

 

Atat de pufos, umed si bun este acest pandispan (si dulce-acrisor)... pot confirma bucatarasii care l-au gustat la picnic :D

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1  plic de praf de copt (10 g)
  • 500 g visine fara samburi din compot
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu iaurt, branza si visine:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Galbenusurile, uleiul, branza pufoasa cu smantana, iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se toarna peste compozitia cu albusuri si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Doua treimi din visine se incorporeaza in aluat, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste pandispan se presara restul de visine, apoi se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu iaurt, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Mokka,,