Desert placinta cu gutui

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Dec 2017 | 10290 vizualizari

 

Am avut cateva  gutui de la tara si stateau sa se strice, asa ca decat sa le arunc am pregatit o placinta gustoasa.
Gutuile sunt acrsisoare, in general, si de aceea am pus atat de mult zahar, insa voi veti pune dupa gustul vostru cel mai bine.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1350 g gutui rase
  • 600 g zahar (sau dupa gust)
  • Aluat:
  • 120 g unt
  • 30 g untura
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 5 g bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri otet
  • faina cat cuprinde (700 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu gutui:

Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.

Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.

Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu si se sting cu otetul, apoi se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca totul si se adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe sucitor si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura, se intinde cealalta foaie pe masa de lucru, se ruleaza pe sucitor, se aseaza peste gutui si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt. Se pudreaza placinta cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)