Am avut cateva gutui de la tara si stateau sa se strice, asa ca decat sa le arunc am pregatit o placinta gustoasa.
Gutuile sunt acrsisoare, in general, si de aceea am pus atat de mult zahar, insa voi veti pune dupa gustul vostru cel mai bine.
Mai intai se prepara umplutura, calind gutuile rase impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa.
Intr-un castron se pun untul, untura, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Peste acestea se cerne putina faina.
Intr-o ceasca se pun bicarbonatul de sodiu si bicarbonatul de amoniu si se sting cu otetul, apoi se toarna peste ingredientele din castron. Se amesteca totul si se adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru unsa cu ulei, se ruleaza pe sucitor si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura, se intinde cealalta foaie pe masa de lucru, se ruleaza pe sucitor, se aseaza peste gutui si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt. Se pudreaza placinta cu zahar.