Desert tarta cu pere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Oct 2017 | 7604 vizualizari

 

Imi plac foarte mult tartele si acum ca este toamna avem atatea fructe din care sa alegem pentru umplutura. Fie ca alegeti mere, pere, gutui, prune sau dovleac, cu siguranta va iesi o tarta delicioasa! Eu am ales pere de data aceasta si m-am jucat putin si cu aluatul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura:
  • 650 g pere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 galbenus de ou pentru uns + 1 lingura de zahar pentru presarat
  • Diametru tava: 28 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere:

Faina, zaharul, sarea, ouale si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Perele se spala, se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de pere.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se imparte in doua. Se intinde o parte cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza foaia obtinuta intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga perele si se presara o lingurita de scortisoara peste ele. Se intinde ce-a de-a doua parte de aluat si se taie cu ajutorul unui sucitor pentru taiat aluaturi. Se pune "plasa"obtinuta peste tarta (se trage de ea pentru a o intinde peste tarta), iar pe margine, de jur-imprejurul tartei, se pot pune fasii de aluat impletite in trei. Se pot decupa si frunze din aluatul ramas. Se unge tarta cu un galbenus de ou si se presara o lingura de zahar peste ea. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac fara framantare