Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Gulas de vita cu galusti

In Vita la 4 Oct 2010

Reteta de gulas unguresc este aici . De data asta am facut gulasul in vasul roman, a iesit o nebunie! Pentru galusti, se amesteca ouale cu untul topit, sare si piper. Se pune faina intr-un castron, se rastoarna ouale cu untul in mijloc si se adauga laptele, putin cate putin, pana devine o...

Salata de cruditati

In Salate la 4 Oct 2010

Morcovii, telina si marul se curata, se spala si se dau pe razatoare sau la robot. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se scurg bine de zeama intr-un tifon. Se amesteca cu maioneza, hreanul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se serveste alaturi de felii subtiri de mar. Langa salata de...

Stelute cu pasta de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

Somonul afumat se mixeaza impreuna cu branza pana devine o pasta fina, se amesteca cu mararul tocat fin si zeama de lamaie. Se pune la rece. Foaia de aluat se lasa la dezghetat si se decupeaza in stelute. Se coc la foc mediu pana se umfla si se rumenesc usor. Cand s-au racit se umplu cu pasta...

Tort Amandina

In Torturi la 1 Oct 2010

Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri,...

Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

In Torturi la 1 Oct 2010

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se...

Pui cu cartofi, salvie si rozmarin

In Pui la 1 Oct 2010

Carnea de pui se spala si se portioneaza, se da intr-un clocot si se arunca apa cu spuma, apoi se spala carnea cu apa rece. Se pune apoi la fiert in apa cu sare pana este moale. Intr-un vas de iena se aseaza cartofii curatati, spalati si taiati in patru pe lung. Carnea se aseaza printre...

Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi, reteta rapida pentru o masa delicioasa

In Mancaruri de legume la 1 Oct 2010

Cum se prepara Mancarica de spanac cu sos de rosii si usturoi, reteta rapida pentru o masa delicioasa: Spanacul se curata, se spala bine, apoi se opareste in apa fiarta cu sare. Se scoate intr-un castron cu apa rece si apoi se lasa la scurs. Se toaca mai mare. Ceapa si ardeiul se curata, se...

Cheesecake cu sos de capsuni

In Prajituri la 17 Sep 2010

Biscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau cu mana. Pentru umplutura, se amesteca in vasul de la robot toate ingredientele, pana se obtine o...

Tarta tricolora

In Mancaruri de legume la 5 Sep 2010

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, imbracand si marginile. Ardeiul gras se coace,...

Panna cotta cu piersici

In Prajituri la 5 Sep 2010

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert. Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza...

Plum pie

In Prajituri la 5 Sep 2010

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat....

Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale

In Torturi la 31 Aug 2010

Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina, praful de copt si sarea si se adauga in ploaie in crema de ciocolata, mixand la viteza mica. Se...

Inghetata de portocale

In Dulciuri la 31 Aug 2010

Sucul proaspat se mixeaza cu zaharul, coaja de portocala si galbenusurile, apoi se bat la bain-marie pana se umfla si se ingroasa crema. Se pune apoi la racit si se amesteca cu frisca batuta. Se pune vasul in congelator, se scoate apoi din jumatate in jumatate de ora si se bate bine cu mixerul,...

Tort cu mousse de piersici si ciocolata

In Torturi la 17 Aug 2010

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Se amesteca uleiul, sucul de piersici si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne...

Pizza marinara

In Pizza la 1 Aug 2010

Se incinge cuptorul. Pentru blat, se rastoarna faina intr-un castron, sepune in mijloc uleiul, sarea si drojdia, se adauga laptele putin cate putin amestecand cu lingura. Se framanta apoi un aluat lejer, pana nu se mai lipeste de mana. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul si se...

Prajitura cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 29 Iul 2010

Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura. Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu...

Vinete cu sos pesto, gratinate

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Vinetele se spala, se taie cotorul si apoi se taie pe jumatate, pe lung. Se cresteaza din loc in loc cu cutitul si se sareaza bine. Se lasa 20 de minute pana isi lasa zeama, apoi se spala bine cu apa rece. Se aseaza vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cu putin ulei de...

Pizza cu bordura de cascaval

In Pizza la 29 Iul 2010

Eu ador blatul asta de pizza, se face foarte repede, este reteta Mayei. Aluatul iese cam pentru o tava de aragaz, insa eu am facut intr-o tava de pizza si era putin cam mult...asa ca i-am facut o bordura mai inalta in care am pus cascaval :) Blat: se pune faina intr-un castron, sarea, drojdia,...

Tort cu mousse de visine si ciocolata

In Torturi la 18 Iul 2010

Se prepara maiintai blatul . Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm. Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de...

Lime & cheese pudding

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Se mixeaza untul moale cu zaharul adaugat in ploaie si coaja de lamaie. Se adauga apoi treptat cate un galbenus de ou si se mixeaza. Se incorporeaza apoi cate o lingura de branza si una de faina pana se termina toata cantitatea. Eu am folosit 250 g branza de vaci si 125 g crema philadelphia. La...

Sandwich la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, peste care se pun rondele de mozzarela, bacon si felii de rosii. Se baga tava in cuptorul incins, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca usor. Se presara cu busuioc si se servesc calde.

Cocktail cu piersici, inghetata si ceai de fructe

In Cocktail la 23 Iun 2010

Peste plicurile de ceai se toarna o cana cu apa fierbinte si se acopera 3 minute. Apoi se scot plicurile, se pune gheata si jumatate din miere si se amesteca bine. Piersica se curata de coaja, se taie felii si se mixeaza impreuna cu zeama si pulpa de lamaie. Se adauga restul de miere si...

Crema de mascarpone cu piersici

In Dulciuri la 23 Iun 2010

Branza de vaci (crema de branza) si mascarpone le-am mixat impreuna cu zaharul vanilat  si zaharul pudra pana am obtinut o crema omogena si pufoasa. Am adaugat apoi vanilia. Am impartit crema in mod egal in patru cupe. Piersicile spalate si fara coaja le-am mixat cu blenderul pana am obtinut...

Lipie margherita

In Pizza la 22 Iun 2010

Lipiile se taie pe jumatate, o lipie de persoana este suficient. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mozzarela, cascavalul si rosiile se taie felii subtiri. Se aseaza peste lipie felii de mozzarela, apoi feliile de rosii si deasupra cascavalul. Se presara cu busuioc uscat si se pune...

Pui la grill cu unt aromat

In Pui la 22 Iun 2010

Puiul se taie felii subtiri, se condimenteaza cu sare, praf de usturoi si busuioc si se frige pe gratar sau in tigaie grill. Untul se amesteca cu mararul tocat fin si usturoiul dat pe razatoarea mica. Peste bucatile de pui se pune cate o fasie de unt aromat si se servesc imediat cu garnitura...

Crema de mascarpone cu zmeura

In Mancare copii la 20 Iun 2010

Zmeura se spala, se scurge si se paseaza cu mixerul vertical impreuna cu lingura de zahar. Piureul de zmeura se strecoara apoi printr-o sita. Branza de vaci si mascarpone se bat cu zaharul vanilat, apoi se adauga frisca batuta separat si se omognizeaza cu grija. Se toarna crema de branza in...

Tarta cremoasa cu branza si caise

In Prajituri la 20 Iun 2010

Caisele se scurg si se lasa intr-o sita. Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de...

Pasta de ton cu masline

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Tonul se scurge de ulei, dar se mai lasa o lingura de zeama si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremos. Se adauga ceapa verde taiata rondele fine, masline feliate foarte fin, mararul tocat, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se amesteca cu o furculita pana se omognizeaza. Se...

Limonada cu aroma de trandafiri

In Cocktail la 15 Iun 2010

Petalele de trandafir se spala in apa rece, apoi se pun intr-un borcan incapator impreuna cu 4 l apa. Daca trandafirii sunt rosii limonada va capata o tenta roze. Lamaile se spala cu apa clocotita, se scufunda si se lasa cateva secunde, apoi se scot si storc de zeama. Sucul de lamaie cu pulpa si...

Mix de legume inabusite

In Mancaruri de post la 15 Iun 2010

Legumele se spala si se taie rondelemai groase. Vinetele se sareaza si se lasa putin sa iasa apa din ele, apoi se spala cu apa rece. Intr-un vas de iena mai adanc se aseaza in straturi vinetele, ciupercile, fasolea galbena, poi rondele de dovlecei si de rosii. Usturoiul se da pe razatoarea...

Afisate 661 - 690 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]