publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort racoritor cu capsuni si ricotta
Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se unge o forma de tort de 24 cm cu ulei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu apa fierbinte, apoi se adauga zaharul fin si cel vanilat, in ploaie, si bate 5 minute pana se albesc si isi maresc volumul. Faina se amesteca cu...
Milkshake cu capsuni si banane
Se mixeaza cu blenderul vertical fructele cu zaharul, apoi se adauga laptele si gata! Se poate servi cu cateva cuburi de gheata.
Mousse cu capsuni si mascarpone
Zaharul se amesteca cu apa si se pune pe foc pana se topeste, amestecand mereu. Atentie, sa nu fiarba! Se adauga apoi gelatina si se amesteca pana se topeste si se lasa putin la racorit. Intre timp se mixeaza capsunile la blender, apoi se adauga mascarpone si se omogenizeaza bine. Se toarna...
Tortellini integrali cu sos de rosii
Se pregateste mai intai carnea. Morcovul, ceapa si ardeiul gras se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu carnea tocata si se pun pe foc. Nu este nevoie sa se adauge ulei sau apa, legumele si carnea isi vor lasa apa suficienta si se vor inabusi foarte repede. Se adauga sare si piper, se...
Ghocchi de cartofi cu sos de rosii si cuisoare
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce sunt gata se lasa putin la racit, se curata, apoi se paseaza si se amesteca cu oul, faina si sare dupa gust. Se formeaza suluri din aluat, mai groase putin decat un deget, apoi se taie cu cutitul si se fac cateva "dungi" cu o...
Briose cu suc de gutui, ciocolata si nuci
Se amesteca intr-un castron uleiul cu sucul de gutui, galbenusurile si 70 g zahar. Se bat bine cu mixerul 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se adauga peste crema cu galbenusuri. Se incorporeaza usor. Ciocolata se taie cu...
Crochete de cartofi si cascaval
Cartofii se spala foarte bine si se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce se scot din oala se lasa putin la racit apoi se curata de coaja si se paseaza cu furculita. Se amesteca cu restul inredientelor, in afara de pesmet. Se obtine un aluat lipicios. Cu mana umeda se formeaza crochetele si se...
Parjolute de primavara
Ceapa si usturoiul se curata, apoi semaruntesc fin la robot, dar nu pasta!! Morcovul si cartoful se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mica. Toate se amesteca cu carnea tocata si se adauga si restul ingredientelor. Se formeaza parjoalele cu mana umeda si se tavalesc prin pesmet. Se...
Pui cu mix de legume chinezesc
Carnea de pui se taie fasii lungi, se spala. Se incinge putin ulei in wok si se caleste puiul. Se condimenteaza cu putina sare, ghimbir si usturoi. Se adauga legumele si se mai lasa putin pe foc. Spre final se adauga sosul de soia, sosul dulce-picant si amidonul dizolvat in putina apa rece. SE...
Gratin cu cartofi si sparanghel
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala cu apa si sare. Se scoate apoi cu o spumiera si se lasa la scurs. Se unge un vas de iena cu unt,...
Tocanita cu pui si pleurotus
Cioanelele de pui se spala bine si se dau in fiert, se arunca apa cu spuma, se spala bine cu apa rece. Intr-o cratita se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete si usturoiul verde taiat rondele si se calesc impreuna cu copanelele de pui. Se adauga treptat cate putina apa fiarta si se...
Pizza capriciosa
Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, sarea si drojdia, apoi se toarna laptele rece, incorporand lejer, fie cu mixerul, fie cu lingura. Se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider 20 de minute. Tava pentru...
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!
Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu. Se separa albusul de galbenus de la 6 oua. Albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga cate un galbenus,...
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan
Se pregateste mai intai umplutura de carne. Pieptul de curcan se toaca si se amesteca cu orezul spalat bine si scurs, cu morcovul dat pe razatoarea mica, ceapa verde si cea uscata taiata marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se adauga carnea, amestecand bine pana isi schimba...
Dip cu ricotta, masline si ardei rosu
Se amesteca intr-un bol branza, maslinele, ardeiul rosu, mararul taiat fin, ceapa verde taiata marunt si sarea. Se aseaza branza pe un platou, de jur imprejur paine prajita sau lipie in cazul meu- a fost mai rapid :), se orneaza cu rosii cherry, rucolla si chives taiate marunt.
Clatite pufoase reteta cu ricotta si gem de afine
Se bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se incorporeaza lejer, cu lingura. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se coc clatitele in tigaia unsa cu...
Rulada turceasca
Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul, pana se ingroasa. Se adauga apoi untul si vanilia, se lasa la racorit. Nuca...
Stufat de miel in vas roman
Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece. Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se...
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella
Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul,...
Pizza cu rucola si prosciutto crudo
Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici . Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug, apoi vinetele. Aici, nu am inteles exact cum ar trebui sa fie vinete, m-am gandit ca merg si crude,...
Pizza cu sunca si rosii uscate
Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantat si dospit. Din cantitatea de mai sus ies doua pizza cu diametrul 28-30 cm. Blatulse unge cu sucul de rosii, se presara cu busuioc uscat, mozzarella razuita, se aseaza feliile de sunca, maslinele taiate rondele si rosiile uscate...
Cupcakes cu nutella
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga apoi untul si nutella, se amesteca si se subtiaza cu laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand lejer, iar la final fulgii de ciocolata. Se aseaza hartiutele de briose in tava si se umplu 2/3 cu compozitie. Se coc la foc mediu,...
Cous-cous cu legume si carne de gaina
Copanele se taie pe jumatate, se spala si de dau intr-un clocot, sa iasa spuma. Se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert in 2,5 l apa. Fiind gaina de tzara fierbe putin mai greu...se adauga sare si se fierbe cu capac pana incepe sa se desprinda carnea de pe oase. Se poate folosi...
Cartofi taranesti cu varza de bruxelles
Cartofii se spala bine, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Varza de bruxelles se curata, se spala si se pune si ea la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, atentie la cartofi, nu trebuie fierti excesiv, sa nu se sfarame. Se pot face si la steamer, aproximativ 10 minute....
Rulouri de curcan cu hribi
Hribi se pun in apa sa se hidrateze, 2-3 ore, apoi se scurg bine. Fileurile de curcan se bat ca pentru snitel, subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra cascaval ras, apoi se pun fasii de ciuperci, ceapa si usturoi verzi taiate rondele fine si felii de ardei gras rosu....
Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi
Crevetii se spala si se pun intr-un bol impreuna cu toate ingredientele, se lasa apoi 15 minute in frigider. Pentru sosul de rosii, se incinge uleiul intr-o craticioara, apoi se pune ceapa si usturoiul verde taiate rondele fine si se lasa putin la inmuiat. Se adauga sucul de rosii, se...
Petits chinois
Aluatul l-am facut la masina de paine :) Foarte usor, rapid, a iesit perfect! Am pus toate ingredientele in cuva masinii, in ordinea indicata si am setat programul de framantat si dospit. Intre timp am pregatit crema de vanilie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga...
Pui cu ardei si fenicul in vas roman
Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, 20-30 de minute. Legumele se curata si se spala. Ardeii se taie fasii mai groase si apoi pe diagonala, de grosimea unui deget. Ceapa si feniculul se taie julien. Se aseaza legumele in vasul roman, iar desupra ciocanelele de pui, spalate inainte. Se...
Tarte Tatin
Merele se curata, se taie in patru, se scot cotoarele si semintele, apoi se taie felii, nu rea subtiri. Intr-o cratita ce va merge apoi la cuptor, se caramelizeaza zaharul, miscand de cratita sa nu se arda. Totul se face la foc mediu. Eu am folosit o tigaie mai mare antiaderenta, apoi am mutat...
Salam de biscuiti reteta cu banane
Salam de biscuiti reteta Modul de preparare este acelasi ca la reteta de baza de salam de biscuiti . Se amesteca intr-o craticioara laptele, oul, zaharul, cacao, ciocolata rupta bucati, stafidele, nucile si rahatul taiat cubulete. Se pune pe foc si se amesteca in continuu, pana se...