Se pune laptele la fiert.
Intr-o tigaie se prajeste ceapa taiata marunt si carnea daca este cruda impreuna cu jambonul taiate si acestea marunt..(eu am folosit carne ramasa de la friptura de Paste asa ca nu am mai prajit-o ci doar am taiat-o marunt impreuna cu jambonul).
Se adauga faina peste ceapa prajita, se amesteca usor si se lasa sa se schimbe un pic la culoare.Atentie sa nu se arda.
Se toarna laptele fiert treptat amestecand sa nu se faca cocoloase. Se adauga sarea si piperul, se lasa sa mai fiarba 2-3 minute dupa care se toarna totul intr-o tava si se lasa la racit . Se poate lasa la frigider peste noapte.
Cand aceasta s-a racit, se ia cu o lingurita si se formeaza cilindrii de aprox 5-8 cm lungime si grosi de 3 cm.
Se da fiecare crocheta prin pesmet apoi prin ou apoi iar prin pesmet si se pun la prajit in ulei abundent pana se rumenesc.
1
Daca va este frica ca o sa se faca cocoloase , nu puneti carnea la prajit impreuna cu ceapa, ci o puteti fierbe, iar in momentul cand turnati laptele peste ceapa cu faina daca se fac cocoloase o puteti toca cu blenderul ca o sa iasa o pasta perfecta. Apoi puteti sa puneti carnea fiarta impreuna cu jambonul taiate bucatele si ii mai dati un clocot .
2
Daca nu doriti sa le prajiti in momentul prepararii le puteti congela astfel: se pun intr-o tava frumos aranjate (dupa ce le-ati dat prin pesmet-ou-pesmet), dar nu suprapuneti mai mult de doua randuri. Le bagati la congelator iar cand sunt congelate , adica a doua zi, le scoateti pe rand din acea tava, o sa vedeti ca ele s-au lipit intre ele dar se desfac usor. In cazul in care ati fi pus mai multe una peste alta a-ti fi intampinat probleme in momentul dezlipirii. Dupa ce le-ati dezlipit se pot pune intr-o cutie sau o punga si puteti suprapune cate vreti ca nu se mai lipesc si le puneti inapoi in congelator. Cand doriti sa le prajiti le puteti scoate cu o ora inainte sa se descongeleze (sau chiar cu 5 min inainte si le descongelati in microunde exact 5 min) si le prajiti in ulei fara a le mai da nici prin ou nici prin pesmet.
3
Eu fac mereu cu carnea ce imi ramane de la fripturi in general. Le congelez si cand vreau sa le prajesc le descongelez. Gustul nu e diferit.
4
Nu amestecati faina cu laptele inainte de a o praji ca nu va mai avea acelasi gust.
5
Daca doriti sa aveti niste crochete perfect cilindrice, folositi un cornet sau o punga foarte rezistenta taiata la capat. . Turnati aluatul cald direct in el iar cand s-a racit il scoateti ca si carnatul si il taiati la dimensiunea dorita.