Blat:
Mousse de zmeura:
Mousse de ciocolata alba:
Mousse de ciocolata cu lapte:
Decor:
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.
Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de zmeura.
Mousse de zmeura: zmeura spalata si scursa se mizeaza pana devine piure fin, se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand in continuu. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbine, amestecand pana se dizolva. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta. Se toarna moussul peste blat si se pune la frigider pana se intareste.
Mousse de ciocolata alba:Ciocolata alba se rupe bucati si se amesteca cu frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba, atentie mare! Gelatina hidratata cu apa rece se amesteca in ciocolata fierbinte pana se topeste, apoi se pune vasul in apa rece. Frisca batuta se amesteca apoi cu ciocolata racita si se toarna crema peste moussul de zmeura. Se pune iar tortul in frigider jumatate de ora.
Moussul de ciocolata cu lapte se prepara la fel ca cel cu ciocolata alba, se toarna ca ultim strat in forma de tort si se pune la rece. Dupa 15 minute se aseaza deasupra al doilea blat de tort si se lasa la rece cel putin 2 ore.
Pentru decor, se unge blatul de deasupra cu frisca si se decoreaza cu samburii de rodie si betisoarele de ciocolata, apoi se toarna deasupra jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic.