Panna cotta cu piersici

de Oana in Prajituri, 5 Sep 2010 | 6239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 3 piersici
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu piersici:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert.

Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.

Patru boluri se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.

Piersicile se spala, apoi se taie in cuburi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce se ia de pe foc se adauga in craticioara piersicile si apoi se imparte deasupra celor 4 boluri cu panna cotta. Fructele se aseaza repede pentru ca se incheaga jeleul foarte rapid. Se lasa la frigide pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Laly 1

06.09.2010, 23:59

Oana arunca-mi si mie un bol

Oana 1

07.09.2010, 00:16

Data viitoare fac portie dubla, sa ajunga la toata lumea

elena1988 1

12.01.2011, 11:02

iau si eu un bol

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt