Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute.
Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate partile.
Pestii se prajesc in ulei pe ambele parti pana se...
Tonul din conserve se pune la scurs.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust.
Maslinele se taie marunt.
Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul.
Se intinde amestecul pe...
Macroul se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele.
Se presara pe toate partile si in interior sare si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea.
Faina si malaiul se pun in doua castroane ovale.
Se bat ouale bine intr-un castron oval, de lungimea pestilor cu sare si...
Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute.
Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine.
Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine.
Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema pufoasa.
Se gusta si se...
Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
Pestele se curata si se spala bine.
Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.
Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin...
Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.
Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.
Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.
Se prajesc in ulei...
Macroul se curata de piele si oase si se face bucati mai mici.
Ceapa se curata si se taie julien.
Dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, 150ml ulei, zeama de lamaie se face o maioneza cu mixerul.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se potriveste de sare si piper....
Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita.
Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata.
Verdeata se toaca marunt.
Lamaia se rade si se scoate zeama.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper.
Pesmetul se pune treptat amestecand pana...
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.
Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.
Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.
Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele...
Pestele se curata, se taie capetele si cozile si se spala bine.
Se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o strecuratoare 10-15 minute.
Se scutura de sare, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul incins.
Se intoarce pe ambele parti.
Cand este rumenit frumos se scoate pe...
Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute.
Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine.
Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine.
Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema alba si pufoasa.
Se gusta si se...
Pestele se lasa la decongelat.
Se curata (eu i-am taiat si capul), se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Se sareaza cu sare grunjoasa, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute.
Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate...
pestele se curata, se taie capul si se spala bine.
Se portioneaza si se presara cu sare.
Se lasa la scurs 15-20 minute.
Se tavalesc bucatile prin malai bine bine si se prajesc in ulei incins.
Se intoarce pe toate partile pana este facut si rumenit frumos.
Se serveste cu lamaie sau...
Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.
Ceapa se curata si se toaca.
Ardeii se curata si se taie cubulete.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.
Se incinge uleiul intr-o...
Pestele se curata, se spala bine, se presara cu sare si se introduce in friguder.
Varza de bruxelles se fierbe 15 minute, se scurge, se curata si se taie in jumatati.
Mazarea se fierbe 15 minute si se scurge.
Cartofii si morcovii se curata si se taie rondele.
Ceapa se curata, se spala...
Pastravii se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele.
Se presara pe toate partile si in interior sare si piper si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea.
Se bat ouale bine intr-un castron oval (de lungimea pestilor).
Pastravul se da prin faina, prin ou, prin faina,prin ou...
Pastravul se curata de solzi si intestine, se taie capetele si se spala foarte bine.
Se presara cu sare si piper si se lasa la rece 30 de minute.
Se scot din frigider si se dau prin faina pe toate partile.
Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit.
Se prajesc pe ambele...
Scrumbiile se curata si se spala bine.
Se presara fiecere bucata cu sare si piper.
In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate.
Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina.
Se...
Pestele se curatza si se taie bine.
se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie
Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare.
Peste se tavaleste prin faina si se pune la prajit in uleiul incins
Se intoarce pe ambele partzi pana se rumeneste frumos
Se manaca cu...
Sprot prajit crocant
Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate partile. Pestii se prajesc in ulei pe ambele parti pana se...
Rulada cu ton
Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se intinde foaia de aluat pe blatul infainat si se netezeste cu sucitorul. Se intinde amestecul pe...
Macrou pane in malai
Macroul se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele. Se presara pe toate partile si in interior sare si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea. Faina si malaiul se pun in doua castroane ovale. Se bat ouale bine intr-un castron oval, de lungimea pestilor cu sare si...
Salata de icre de crap
Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema pufoasa. Se gusta si se...
Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit. Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin...
Caras prajit cu mamaliga si usturoi
Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine. Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora. Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile. Se prajesc in ulei...
Salata de peste afumat
Macroul se curata de piele si oase si se face bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie julien. Dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, 150ml ulei, zeama de lamaie se face o maioneza cu mixerul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se potriveste de sare si piper....
Chiftele de ton
Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper. Pesmetul se pune treptat amestecand pana...
Saramura de macrou
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa. Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele...
Macrou prajit cu sos de leurda
Pestele se curata, se taie capetele si cozile si se spala bine. Se presara cu sare grunjoasa si se lasa intr-o strecuratoare 10-15 minute. Se scutura de sare, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul incins. Se intoarce pe ambele parti. Cand este rumenit frumos se scoate pe...
Icre de hering
Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema alba si pufoasa. Se gusta si se...
Sprot prajit
Pestele se lasa la decongelat. Se curata (eu i-am taiat si capul), se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare grunjoasa, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate...
Macrou in crusta de malai
pestele se curata, se taie capul si se spala bine. Se portioneaza si se presara cu sare. Se lasa la scurs 15-20 minute. Se tavalesc bucatile prin malai bine bine si se prajesc in ulei incins. Se intoarce pe toate partile pana este facut si rumenit frumos. Se serveste cu lamaie sau...
Plachie de pastrav
Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder. Ceapa se curata si se toaca. Ardeii se curata si se taie cubulete. Rosiile se spala si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Se incinge uleiul intr-o...
Pastrav la cuptor cu legume
Pestele se curata, se spala bine, se presara cu sare si se introduce in friguder. Varza de bruxelles se fierbe 15 minute, se scurge, se curata si se taie in jumatati. Mazarea se fierbe 15 minute si se scurge. Cartofii si morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se spala...
Pastrav pane
Pastravii se curata si se spala bine. Eu am taiat si capetele. Se presara pe toate partile si in interior sare si piper si se lasa la frigider 30 minute sa intre sarea. Se bat ouale bine intr-un castron oval (de lungimea pestilor). Pastravul se da prin faina, prin ou, prin faina,prin ou...
Pastrav prajit
Pastravul se curata de solzi si intestine, se taie capetele si se spala foarte bine. Se presara cu sare si piper si se lasa la rece 30 de minute. Se scot din frigider si se dau prin faina pe toate partile. Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit. Se prajesc pe ambele...
Scrumbie de Dunare pe gratar
Scrumbiile se curata si se spala bine. Se presara fiecere bucata cu sare si piper. In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate. Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina. Se...
Macrou prajit
Pestele se curatza si se taie bine. se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare. Peste se tavaleste prin faina si se pune la prajit in uleiul incins Se intoarce pe ambele partzi pana se rumeneste frumos Se manaca cu...