Foarte buna a iesit.
Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.
Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.
Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.
Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.
Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.
Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.
Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.
Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.
Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.
Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.
Se lasa 10-15 minute si se poate servi.
Se serveste cu mamaliga.
1
Merge foarte bine cu ardei iute daca va place.
2
Daca se face pe gratar, alaturi de peste se pot coace si ardeii si rosiile pentru un alt gust.