Pestele se curata, se spala bine, se presara cu sare si se introduce in friguder.
Varza de bruxelles se fierbe 15 minute, se scurge, se curata si se taie in jumatati.
Mazarea se fierbe 15 minute si se scurge.
Cartofii si morcovii se curata si se taie rondele.
Ceapa se curata, se spala si se taie mare.
Usturoiul se curata si se taie marunt.
Ardeiul se curata, se spala si se taie potrivit.
Rosiile se spala si se toaca patratele (sau se foloseste din conserva).
Lamaia se stoarce jumatate si juimatate se taie rondele si se curata de coaje.
Intr-o tava cu margini inalte se pune o parte din ulei si se pun legumele taiate inafara de rosii si lamaie.
Se pune sare, piper, boia, oregano, busuioc, se toarna restul de ulei, sa pune putina apa si se introduce in cuptor 40 minute.
Se amesteca din cand in cand.
Pestii se usuca cu o carpa si se ung cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Dupa ce lagumele sunt aproape facute se scoate tava, se adauga rosiile, feliile de lamaie, vinul, zeama de lamaie ramasa si se amesteca.
Se pun pestii deasupra si se introduce in cuptor pentru alte 40 minute.
Din cand in cand se ung pestii cu zeama din tava.
Cand se rumenesc pestii pe o parte se scoate tava se pun pestii pe o farfurie se adauga mararul tocat (noua nu ne place verdeata cruda in mancare), se amesteca, se pun pestii pe partea cealalta si se introduce iar in cuptor.
Cand este rumenit frumos si uleiul iese la suprafata este gata.
Se consuma cald cu mamaliguta si cu mujdei daca va place. Eu nu am facut considerand ca stric gustul minunat al legumelor.
Pofta Buna!