Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.
Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.
Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.
Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.
Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15-20 minute amestecand.
Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.
Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.
Usturoiul se curata si se poate face mujdei.
Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).
Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.
Pofta Buna!