Caras prajit cu mamaliga si usturoi

de MotanLaOale in Crap / Caras, 18 Aug 2016 | 5050 vizualizari

 

Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.

 

INGREDIENTE

  • 6 carasi (1,800 kg)
  • 50g faina
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • MAMALIGA
  • 2 pahare malai
  • 6 pahare apa
  • 2 lingurite rase sare
  • 50g unt
  • 1 capatana usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliga si usturoi:

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.

Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.

Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.

Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.

Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand.

Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.

Usturoiul se curata si se poate face mujdei.

Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).

Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliga si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:38

carasul e cel mai tare
Si preferatul meu

marysedici 1

21.08.2016, 09:40

Atat as adauga ca in faina eu pun putina boia, asa se rumeneste mai frumos.
Si desigur fac musdei de ustoroi: ustoroi tocat, sarat, frecat cu 1- 2 linguri ulei; + 1-2linguri mari de smantana, omogenizat. Adauga apa dupa consistenta dorita. Adauga zeama de lamaie dupa preferinta.

MotanLaOale 1

21.08.2016, 10:32

Poti sa faci ....cum vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pește în crustă de mălai