Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

de MotanLaOale in Peste, 21 Noi 2017 | 29511 vizualizari

 

Este foarte buna. Mult mai buna decat cea din comert.
Pentru amatorii de peste marinat, iata o reteta simpla din cativa pasi.
Pentru acest Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, otet, ulei, ceapa, morcovi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
  • 1,2 kg macrou
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 3-4 bucati ceapa
  • 4 morcovi
  • 2-3 foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta:

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Pestele se curata si se spala bine.

Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.

Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.

Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.

Pentru saramura, se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Dupa 24 de ore, se spala pestele cu apa rece si se lasa la scurs.

In borcane care se inchid etans, se pune pestele intercalat cu ceapa si morcovii si presaram boabe de mustar.

Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.

Se pune in frigider pentru o saptamana.

Dupa o saptamana se poate consuma.

Incearca si reteta de Avat marinat sau varianta de Obletel marinat, ideal pentru fanii pestelui.

Iti recomandam si varianta de Marinata de macrou, la fel de buna.

Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie