MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 17 Iul 2013

Zmeura se pune intr-o sita, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs se pune intr-o cratita si se toarna zaharul deasupra. Se tine la frigider pana a doua zi sa-si lase zeama. A doua zi se pune la fiert la foc iute 15 minute pana se topeste zaharul si apoi la foc...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2013

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore. Din...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se curata de panusi si de matase. Din panusi se pastreaza foile din interior. Intr-o oala (eu am...

Scrob de oua a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Costita se taie fasii potrivite. Carnatul se taie felii. Branza de burduf sr sfarama cu o furculita. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc costita si carnatii intorcand pe toate partile. Cand sunt bine prajite se scurge surplusul de grasime lasat de costita si carnati, pana...

Saratele cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Aluatul se dezgheata. Pe masa de lucru se presara un pic de faina, se intinde foaia de foietaj si se taie fasii de 3-4 centimetri. Oul se bate bine si se ung fasiile cu el. Se presara cascaval ras pe toata suprafata fasiilor. Se pun feliile de bacon peste cascaval pe fiecare fasie si...

Ciuperci umplute cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2013

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare palarie din tava se pune o bucatica de unt si se presara sare si piper. Se introduc in cuptor 15-20...

Ardei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 23 Iun 2013

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Cand devine...

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

In Salate la 23 Iun 2013

Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se coc ardeii, se curata si se taie cubulete. Eu am avut in congeletor si a trebuit doar sa le dezghet. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si se caleste ceapa taiata cubulete, pentru 3-4 minute. Dupa ce se inmoaie se pun ciupercile taiate marunt...

Gogonele murate umplute

In Mancaruri cu carne la 23 Iun 2013

La gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute. Se pune vegeta si piper. Se adauga orezul spalat care a stat in apa rece si se mai caleste 5-6 minute. Se adauga 1...

Mancare de pui cu castraveti

In Pui la 23 Iun 2013

Castravetii se taie rondele si se pun la fiert in apa rece. Dupa ce au fiert 3 minute se pun la scurs si se arunca apa in care au fiert. Pulpele se fierb 20 minute in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga pulpele si se prajesc 5...

Icre de hering

In Peste la 21 Iun 2013

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul treptat mixand in continuare pana se termina si devine o crema alba si pufoasa. Se gusta si se...

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

In Prajituri la 19 Iun 2013

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la...

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

In Torturi la 18 Iun 2013

Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o crema tare. Se pune la frigider. Pentru sirop se face un ceai indulcit si cand il luam de pe foc...

Varza acra cu fasole rosie si carnati

In Mancaruri cu carne la 18 Iun 2013

Varza se tine in apa rece de pe o zi pe alta, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie rondele. Fasolea se clateste bine in apa rece si se lasa la scurs.Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute. Se adauga...

Varza acra calita cu cartofi noi prajiti

In Mancaruri de post la 18 Iun 2013

Varza se pune in apa rece cateva ore pentru desarare. Cartofii noi se pun in apa rece 20-30 minute pentru a se curata mai usor. Varza se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa si...

Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

In Dulciuri la 14 Mai 2013

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie pe margine la 1 cm, total la 2 colturi opuse pe diagonala si cu spatiu intre taieturi la celelalte 2...

Traistute si pernute cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Foaia de foitaj se lasa la dezghetat. Ouale se fierb, se lasa la racit si se taie bucati. Cascavalul se rade. Miezul de Lapte se taie felii. Maslinele se taie bucati. Se intinde foaia de aluat si se taie patrate. Se pun in mijloc Miez de Lapte, bacon, ceafa afumata, cascaval, ou...

Stufat de ciuperci

In Mancaruri de post la 12 Mai 2013

Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ciupercile la calit. Se calesc 5-6 minute in zeama pe care o lasa ciupercile. Se presara vegeta si piper. Se adauga ceapa si...

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

Ciupercile se curata, se spala, se scot coditele si se lasa la scurs si uscat. Pastrama afumata se taie fasii inguste si lungi. Se ia cate o palarie de ciuparca, se pune 1/2 lingurita de branza Ceva Fin in lacasul coditei si 2 fasii de pastrama in diagonala. Deasupra se pune o bucata de...

Cum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan)

In Conserve la 10 Mai 2013

Cum se conserva leurda pentru iarna (reteta Motan): Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa rece, sa se mentina verzi pana la uscarea completa. (4-5 ore) Se intinde pe masa 30cm de folie...

Sprot prajit

In Peste la 10 Mai 2013

Pestele se lasa la decongelat. Se curata (eu i-am taiat si capul), se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare grunjoasa, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de sare si se dau prin faina pe toate...

Spaghete carbonara, reţetă cu smantana

In Spaghete la 9 Mai 2013

Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb maxim timpul inscris pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc cateii de usturoi 2-3 minute pana isi schimba culoarea putin. Se scot cateii de usturoi si se pune la prajit baconul...

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

In Ciorbe la 8 Mai 2013

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai calit 2-3 minute. Am adaugat carnea afumata (eu am avut carnea dintre coastele de la scarita afumata)...

Pilaf cu leurda

In Mancaruri de post la 7 Mai 2013

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot. Ardeii se curata si se toaca marunt. Leurda se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute. Se presara vegeta, piper si sare. Se...

Crema de branza cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2013

Se amesteca intr-un castron urda cu branza telemea rasa. Se presara boia, piper si sare daca mai trebuie. Se toaca leurda si se amesteca in castron cu branza. Maslinele se taie rondele si se amesteca si ele ib crema de branza. Se unge pe felii de paine si se mananca cu rosii. Pofta...

Cozonac cu prune uscate

In Dulciuri la 6 Mai 2013

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin. Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 6 Mai 2013

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se toaca si se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala, Se pune vegeta, piper. Se adauga zeama in...

Friptura de miel

In Oaie la 6 Mai 2013

Pulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se introduce tava cu friptura de miel  in cuptor pentru 40-50 minute. Din cand in cand se intoarce...

Drob de miel in foi de placinta

In Oaie la 6 Mai 2013

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand...

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 6 Mai 2013

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin. Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi...

Afisate 631 - 660 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]