Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).
Orezul se spala si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.
Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 1 linguai pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.
Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine.
Se pun capacele de rosii deasupra.
Se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pana la nivelul lor, pentru 30 minute.
Se pun si 200ml bulion si se introduc in cuptor pentru 20 mInute.
Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.
Se servesc calzi cu smantana.
Pofta Buna!