De cand am vazut reteta la Gaby am poftit la ea. Acum i-a venit randul. Este nemaipomenit de buna!
Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se coc ardeii, se curata si se taie cubulete. Eu am avut in congeletor si a trebuit doar sa le dezghet.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei si se caleste ceapa taiata cubulete, pentru 3-4 minute. Dupa ce se inmoaie se pun ciupercile taiate marunt si se lasa pana se evapora tot lichidul lasat de ciuperci. Se lasa apoi la racit.
Maioneza se face dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, un praf de sare si 200 ml ulei.
Intr-un castron se mixeaza vinetele cu 50 ml ulei. Se adauga ciupercile racite, ardeii, maioneza si se omogenizeaza usor.
Se potriveste de sare si piper si se da la rece.
Se serveste cu paine proaspata si rosii.
Pofta Buna!