Cum se fierbe porumbul. Asta ca a vrut Dia sa-mi faca in ciuda! Este foarte bun cu sare. Un alt mod de consum va recomand sa incercati cu putina miere picurata pe el cald. Este minunat!
Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba.
Porumbul se curata de panusi si de matase.
Din panusi se pastreaza foile din interior.
Intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune) sepun la fund panusi si apoi porumbul.
Deasupra se pun iar panusi sa inveleasca porumbul.
Se pune apa sa depaseasca porumbul cu doua degete si se pune la fiert.
In oala sub presiune se fierbe 1 ora iar in oala normala 1,5-2 ore.
Se scot din apa, se scurg si se consuma presarati cu sare sau miere dupa gust.
Se pot folosi si garnitura la gratar dar atunci se pune pe ei unt aromat cu verdeata.
Pofta Buna!