Inspirat de Panacris. Foarte bun este.
La gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se adauga orezul spalat care a stat in apa rece si se mai caleste 5-6 minute.
Se adauga 1 lingura pasta de tomate, se amesteca bine si se mai lasa la calit 5 minute.
Se lasa la racit.
Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu ceapa si orezul si mararul tocat marunt pana la omogenizare.
Se umplu gogonelele scurse bine cu carne si se pun intr-o cratita.
Se pun felii de rosii peste ele si se pune apa pana la nivelul gogonelelor.
Se fierb pe foc mic 30 minute cu capac.
Se adauga rosiilr taiate si 2 linguri de pasta de tomate si se introduce la cuptor pentru 20 minute.
Se potriveste de gust si cand scade zeama este gata.
Se servesc calde cu smantana daca va place.
Pofta Buna!