Pilaf cu leurda

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 9722 vizualizari

 

Am incercat intr-o doara, dar a iesit asa de bun incat de abia astept sa mai fac. Din cauza lui am pus si pentru "iarna" in congeletor! Este foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu leurda:

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot.

Ardeii se curata si se toaca marunt.

Leurda se spala si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute.

Se adauga ardeii si se mai caleste 2-3 minute.

Se presara vegeta, piper si sare.

Se adauga doua pahare cu apa si cand fierbe si adauga orezul.

Se lasa la fiert 25-30 minute, amestecand sa nu se prinda.

Cand este fiert orezul se adauga si leurda si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca bine de 2-3 ori si este gata.

Se mananca ca atare sau garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati se pot pune si alte legume in pilaf, morcovi, ciuperci. rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume si sofran