Stufat de ciuperci

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 12 Mai 2013 | 21970 vizualizari

 

Ideea mi-a venit cand am vrut sa fac o tocanita de ciuperci si am vazut ce mult usturoi verde am! A iesit o bunatate, mai buna decat tocanita planificata!

 

INGREDIENTE

  • 800g ciuperci
  • 5 legaturi ceapa verde
  • 4 legaturi usturoi verde
  • 400g rosii taiate (conserva)
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de ciuperci:

Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati.

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie mai mare.

Intr-o cratita se pune uleiul si ciupercile la calit.

Se calesc 5-6 minute in zeama pe care o lasa ciupercile.

Se presara vegeta si piper.

Se adauga ceapa si usturoiul taiate, se adauga putina apa si se lasa la fiert 20-25 minute, amestecand din cand in cand.

Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 5 minute.

Se adauga mararul tocat, se amesteca, se potriveste de sare, se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga!

TIPS-URI

1

La final se poate pune la cuptor sa scada cat doriti si sa prinda o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fasole in paine