Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Aluatul obtinut in turnam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Lasam la coptor timp de 20 de minute. (se face...
Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Maiaua se lasă câteva minute la...
Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar.
Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul...
Carnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam carnatii, mai lasam 10 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunzele de dafin, acoperim si lasam la fiert...
Taiem costitele bucati si le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii,usturoiul si morcovul ii taiem cubulete.Intr-o cratita calim ceapa in ulei, adaugam...
Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam sa se "odihneaca" cca. 30 min.
Intre timp punem tigaia la incins,o ungem cu o lingurita de ulei.Punem un polonic de alaut in mijloc si rotim...
Pregatirea aluatului:
Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu consistenta dorita. Depinde de...
Se mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare.
Se toarna laptele cu uleiul peste galbenusuri si se amesteca cu faina (aceasta fiind amestecata cu praful de copt). Se...
Se spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt.
Se lasa la cuptor circa 40...
Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul. Dupa ce au fiert legumele adaugam bucatile de carne ,mai asteptam vreo 10 minute dupa care adaugam...
Am scurs vinetele, le-am tocat ,apoi le-am amestecat cu un praf de sare,piper si cu ulei. Ceapa rosie am tocat-o marunt si am omogenizat bine.Foarte rapida si gustoasa,perfecta pt zilele de post! Pofta buna!
BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca...
Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml).
Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o crusta frumoasa cascavalului.
Dam prin aluat feliutele de cascaval apoi le punem la prajit in ulei...
Se fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol.
Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si piper iar la sfarsit adaugam branza sau cascaval ras.
Pofta buna!
Tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul.
Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute.
Adaugam leusteanul tocat marunt si ciorbita...
Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am...
Se pregatesc pastele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua ,zahar dupa gust, smantana, branza de vaci si stafide dupa preferinta,se omogenizeaza si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt/ ulei si se lasa la...
Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.
Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom.
Se amesteca apoi cu...
Am curatat si spalat organele, le-am taiat bucatele si le-am tinut 30 de minute in apa rece. Am pus carnea la fiert in 3 litri de apa si o lingura de sare . Cind apa a inceput sa fiarba, am spumuit de citeva ori.
Dupa ce s-a fiert carnea am curatat verdeata,am spalat-o si am trecut-o prin...
Se curata legumele, se spala si toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul, se lasa la calit pana ce culoarea cepei devine rumenie.
Se adauga apa si delicatul apoi orezul spalat in prealabil.
Dupa ce se fierbe orezul, se adauga legumele dezghetate si se mai lasat cateva minute....
Se curata legumele, se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou.
Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama. Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare .
Separat...
Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina,iar pe deasupra se presara fulgi de ciocolata. (Eu am razuit 2 cuburi de ciocolata)
Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa...
Se caleste ceapa.
intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa.
Se amesteca totul. Separat,ungem cu ulei 2 tavi de chec/cozonac....
BLATUL .Biscutii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri.
CREMA Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa,intre timp se bate frisca ce se amesteca cu iaurtul....
Se spala pulpele,se ung cu ulei si se adauga in tava unsa,cartofii taiati cubulete in prealabil se aseaza in jurul pulpitelor. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt.
Se lasa la cuptor circa 30 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa...
Reteta de preparare a papanasilor Se framanta branza cu sarea, se adauga apoi zaharul, uleiul, cele 2 oua, coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana compozitia devine una consistenta, dar nu foarte tare.
Se presara faina pe o tava si se fac...
1. Se pune margarina cu 4 linguri de zahar si 4 linguri lapte pe foc mic pina ce se topeste , se adauga si cacao , se da deoparte si din aceasta compozitie se opreste cam 1 cescuta , restul se lasa la racit( pina se obtine consistenta unei ciocolate topite) .
2. Se bat cele 8 albusuri cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca brinza cu sarea , zaharul , praful de copt , coaja de lamiie , oualele , faina.
Se obtine un aluat din care se fac bile un pic marute ce vor fi strapunse la mijloc.
Intre timp uleiul se pune la incins , iar " bilutele "...
se pregateste pestele - se curata , se spala , se da cu sare si piper , se pune intr-o tava pe un pat de legume , se toarna vinul si uleiul , se pun boabele de piper si foile de dafin , lamiia se taie feliute se pun si pe peste si...
Rulada cu gem caise
Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca un un praf de sare, le amestecam apoi incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Aluatul obtinut in turnam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Lasam la coptor timp de 20 de minute. (se face...
Mucenici "rasfatati"
Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină. Maiaua se lasă câteva minute la...
Prajitura Godina cu mere caramelizate
Pasul1.Caramelizam intr-o tava/cratita cele 6 linguri de zahar. Dupa ce acesta s-a caramelizat,ungem tava asa cum se procedeaza la crema de zahar. Pasul2. Cat zaharul caramelizat se raceste,pregatim merele,le curatam de coaja, scoatem cotorul,le taiem rondele ,le asezam peste zaharul...
Tochitura munteneasca
Carnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam carnatii, mai lasam 10 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunzele de dafin, acoperim si lasam la fiert...
Costita de porc cu sos de rosii
Taiem costitele bucati si le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii,usturoiul si morcovul ii taiem cubulete.Intr-o cratita calim ceapa in ulei, adaugam...
Mini-tortulete din clatite cu dulceata de cirese amare si frisca
Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam sa se "odihneaca" cca. 30 min. Intre timp punem tigaia la incins,o ungem cu o lingurita de ulei.Punem un polonic de alaut in mijloc si rotim...
Clatite aperitiv cu crema de branza
Pregatirea aluatului: Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie . Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu consistenta dorita. Depinde de...
Clatite cu cascaval Delaco
Se mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare. Se toarna laptele cu uleiul peste galbenusuri si se amesteca cu faina (aceasta fiind amestecata cu praful de copt). Se...
Friptura de porc la cuptor cu vin si busuioc
Se spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt. Se lasa la cuptor circa 40...
Ciorbita cu oase de porc
Se spala carnea si se pune la fiert.Dupa ce da in clocot se arunca prima apa! Intre timp se pune la fiert ceapa,morcovul,telina,ardeiul si pastarnacul tocate cubulete,apoi se adauga si orezul. Dupa ce au fiert legumele adaugam bucatile de carne ,mai asteptam vreo 10 minute dupa care adaugam...
Salata de vinete cu ceapa rosie (de post)
Am scurs vinetele, le-am tocat ,apoi le-am amestecat cu un praf de sare,piper si cu ulei. Ceapa rosie am tocat-o marunt si am omogenizat bine.Foarte rapida si gustoasa,perfecta pt zilele de post! Pofta buna!
Tort cu nuca si ciocolata
BLAT: Se separa ouale, albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Crema: Se bat pregatesc cele 2 pachete de crema si se toaca...
Cascaval Delaco pane
Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml). Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o crusta frumoasa cascavalului. Dam prin aluat feliutele de cascaval apoi le punem la prajit in ulei...
Salata de farfale cu legume
Se fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol. Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si piper iar la sfarsit adaugam branza sau cascaval ras. Pofta buna!
Ciorba de peste
Tocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul. Spre sfarsit adaugam pestele si mai lasam la fiert maxim 2 minute. Adaugam leusteanul tocat marunt si ciorbita...
Dovlecei "fitosi"
Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am...
Budinca de paste cu branza dulce
Se pregatesc pastele si se pun la fiert. Dupa ce au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mai mare,peste ele adaugam cele 3 oua ,zahar dupa gust, smantana, branza de vaci si stafide dupa preferinta,se omogenizeaza si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu putin unt/ ulei si se lasa la...
Crema de zahar ars cu aroma de rom
Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom. Se amesteca apoi cu...
Drob de miel in foi de placinta
Am curatat si spalat organele, le-am taiat bucatele si le-am tinut 30 de minute in apa rece. Am pus carnea la fiert in 3 litri de apa si o lingura de sare . Cind apa a inceput sa fiarba, am spumuit de citeva ori. Dupa ce s-a fiert carnea am curatat verdeata,am spalat-o si am trecut-o prin...
Pilaf cu legume mexicane si garnitura de salata verde
Se curata legumele, se spala si toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul, se lasa la calit pana ce culoarea cepei devine rumenie. Se adauga apa si delicatul apoi orezul spalat in prealabil. Dupa ce se fierbe orezul, se adauga legumele dezghetate si se mai lasat cateva minute....
Salata boeuf "Iepuras"
Se curata legumele, se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou. Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama. Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare . Separat...
Prajitura cu fulgi de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina,iar pe deasupra se presara fulgi de ciocolata. (Eu am razuit 2 cuburi de ciocolata)
Desert mucenici "ambitiosi"
Margarina şi uleiul se pun într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Separat se pregateste maiaua din drojdie, zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină. Se pregateste siropul pe foc, apoi se lasa...
Rulada de carne cu ou
Se caleste ceapa. intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa. Se amesteca totul. Separat,ungem cu ulei 2 tavi de chec/cozonac....
Prajitura "fara foc" cu fructe si iaurt
BLATUL .Biscutii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri. CREMA Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa,intre timp se bate frisca ce se amesteca cu iaurtul....
Pulpe si cartofi la cuptor cu vin si busuioc
Se spala pulpele,se ung cu ulei si se adauga in tava unsa,cartofii taiati cubulete in prealabil se aseaza in jurul pulpitelor. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt. Se lasa la cuptor circa 30 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa...
Reteta de preparare a papanasilor deliciosi cu branza de vaca
Reteta de preparare a papanasilor Se framanta branza cu sarea, se adauga apoi zaharul, uleiul, cele 2 oua, coaja de lamaie, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana compozitia devine una consistenta, dar nu foarte tare. Se presara faina pe o tava si se fac...
Chec
1. Se pune margarina cu 4 linguri de zahar si 4 linguri lapte pe foc mic pina ce se topeste , se adauga si cacao , se da deoparte si din aceasta compozitie se opreste cam 1 cescuta , restul se lasa la racit( pina se obtine consistenta unei ciocolate topite) . 2. Se bat cele 8 albusuri cu...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca brinza cu sarea , zaharul , praful de copt , coaja de lamiie , oualele , faina. Se obtine un aluat din care se fac bile un pic marute ce vor fi strapunse la mijloc. Intre timp uleiul se pune la incins , iar " bilutele "...
Crap la cuptor
se pregateste pestele - se curata , se spala , se da cu sare si piper , se pune intr-o tava pe un pat de legume , se toarna vinul si uleiul , se pun boabele de piper si foile de dafin , lamiia se taie feliute se pun si pe peste si...