Mini-tortulete din clatite cu dulceata de cirese amare si frisca

de Bucataras Monica in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 1802 vizualizari

 

Clatite rumenite,cu dragoste pregatite

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana de lapte
  • 1/2 cana de apa
  • o esenta de rom
  • un praf de sare
  • faina
  • dulceata de cirese
  • frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-tortulete din clatite cu dulceata de cirese amare si frisca:

Punem intr-un vas oul,un praf de sare,esenta,apa , laptele si le mixam,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat omogen .Il lasam  sa se "odihneaca" cca. 30 min.

Intre timp punem  tigaia la incins,o ungem cu o lingurita de ulei.Punem un polonic de alaut in mijloc si rotim tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata acesteia. Cand marginile clatitei devin aurii o intoarcem pe partea cealalta.

Dupa ce am terminat de copt clatitele,mixam intr-un bol frisca lichida si incepem sa incarcam foile obtinute,una cu dulceata alta cu frisca,le taiem la o inaltime de 15 cm si incepem sa montam mini-tortuletele,o clatita cu frisca,alta cu dulceata. Se orneaza cu zahar pudra si frisca(dupa preferinta) Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tortulete din clatite cu dulceata de cirese amare si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor