Tort diplomat

de madi_marin in Torturi, 19 Ian 2010 | 32087 vizualizari

 

Din pacate nu am poze cu tortul taiat, deoarece e o reteta pe care am facut-o mai demult. Dar o sa o repet curand, ca este delicios ....

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 conserve cockteil de fructe
  • 1 conserva piersici jumatati
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru decor

  • felii de portocale si kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul la bain-marie. Se adauga si laptele si se amesteca pana se ingroasa .Apoi se da la racit.

Intr-un vas se pune jumatate din siropul de la toate conservele si tot atata apa si se pune gelatina la hidratat in acest amestec. Dupa 10 minute se pune vasul la foc foarte mic. Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca pentru ca altfel isi pierde proprietatile. Se da la racit si can mai e putin calduta se amesteca cu compozitia de ou,lapte si zahar pregatita si racita inainte.

Se bate frisca spuma tare si se amesteca cu crema mascarpone, cu compozitia de mai sus, cu fructele taiate cubulete si cu esentele de vanilie. Compozitia finala va fi lichida, dar se va intari perfect .

Se tapeteaza o tava 25/35 cm si cu peretii inalti cu folie de plastic. Din feliile de fructe se face un decor pe fundul si pe marginile tavii,apoi se toarna usor compozitia. Toata suprafata se acopera cu piscoturile trecute rapid prin restul de sirop de la conserve. Se acopera cu alta folie de plastic si se da la rece pana a doua zi cand se rstoarna pe un platou sau o tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400